Fumago krém

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:

50 g

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

  • Gyógyszerfőkategória:

    PSORIASIS ELLENI LOCALIS KÉSZÍTMÉNYEK

  • Törzskönyvi szám:

    512/95

  • Gyógyszeralkategória:

  • Gyártó:

    Gradiens

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, amelynek hatását irodalmi adatok igazolják.
Hatás: A Fumago krém a száraz, hámló bőr ápolására egyes bőrbetegségek - így psoriasis, atópiás bőrgyulladás - kezelésére és ápolására szolgáló készítmény, mely természetes hatóanyagokat tartalmaz. Csökkenti a gyulladásos tüneteket és segíti a bőr felső, elszarusodott rétegének leválását.
Mi a hatóanyaga?
0,164 g Fumariae herba extr.(1:5) ((kivonószer: 50% propilénglicol), (13-17 mg fumársav /ml kivonat tartalommal), 0,05 g Boraginis off. oleum /g.
Milyen anyagokat tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagok: folyékony paraffin, sztearinsav, cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, karbamid, glicerin, metil-parahidroxibenzoát és tisztított víz.
Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
A Fumago krém alkalmas az atópiás és pszoriázisos bőr gyulladásos tüneteinek enyhítésére, valamint a száraz, igénybe vett tünetmentes bőr ápolására. Enyhébb esetekben önmagában is hatásos. Súlyosabb esetekben az erős hatású készítményekkel történő kezelések szüneteiben fenntartó kezelésként alkalmazható.
Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
A készítményt ne alkalmazza bármely alkotórésszel szembeni egyéni túlérzékenység esetén.

Mit kell tudnia a kezelés megkezdése előtt?
A Fumago krém tartósítószerként metil-parahidroxibenzoátot tartalmaz, túlérzékeny egyéneknek kerülniük kell a készítmény alkalmazását. A karbamid érzékeny bőrűek esetén irritáló lehet.

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel egyidejűleg?
A helyileg alkalmazott készítmény más, szájon át szedett gyógyszerek hatását nem befolyásolja. Más helyi készítmény azonos testfelszínen történő egyidejű alkalmazását kerülni kell.
Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
Nem ismert olyan adat, amely szerint a készítmény a magzat fejlődését befolyásolná. Általános óvatosságból ezen élethelyzetekben alkalmazása nem javasolt.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek?
Gyermekeknél történő alkalmazásra vonatkozó adat nem áll rendelkezésre, ezért általános óvatosságból gyermekeknél való alkalmazása nem javasolt.

Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?
Az érintett területet a tünet súlyosságától függően naponta 2-3 alkalommal kell kezelni, majd a felvitt készítményt enyhe masszírozással ajánlott a bőrbe juttatni. Tünetmentesség esetén a leggyakrabban érintett testfelszínt napi 1-2 alkalommal vékonyan kenjük be. A krém gyorsan felszívódik és utána a bőr kellemes, puha tapintásúvá válik. Tünet-szegény vagy tünetmentes periódusban a kezelések gyakorisága csökkenthető, de hosszabb ideig nem célszerű megszakítani a kezelést. Rendszeres, fenntartó kezeléssel a tünetek ismételt megjelenése megakadályozható, illetve mérsékelhető.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A Fumago krémet a kívánt hatás eléréséig folyamatosan alkalmazhatja. Tünetmentes periódusban rövid szüneteket közbeiktathatunk, vagy a kezelést ritkábban végezhető.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
A készítménynek tulajdonítható mellékhatást eddig nem észleltek. A készítmény valamelyik komponensével szembeni túlérzékenység előfordulhat. Amennyiben a kezelés helyén mással összefüggésbe nem hozható heveny gyulladásos tünet (bőrpír, melegség érzés, duzzanat) jelentkezik, a kezelést fel kell függeszteni.
Figyelmeztetés: A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Tárolás: Legfeljebb 25 °C-on.
Csomagolási egység: 50 g
Nyilvántartási szám: OGYI-512/1995

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Gradiens Termékfejlesztő Kft.
2074 Perbál, Levendula u. 1.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2024.