IMMUN HERBAL BÉRES filmtabletta

Hatóanyag:

összetett: thiamine (Vitamin B<sub>1</sub>), echinacea pallida, magnesium, ascorbic acid, calcium, phosphorus, nicotinamide, zinc, pyridoxine (Vitamin B<sub>6</sub>), panax ginseng radicis pulvis, mangán, tocopherol (Vitamin E), cuprum, chromium, folic acid, selenium, phytomenadione, molybdenum, biotin, retinol, pantothenic acid

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:

30x

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

  • Gyógyszerfőkategória:

  • Törzskönyvi szám:

    OGYI-TN-19/03

  • Gyógyszeralkategória:

  • Gyártó:

    Béres Gyógyszergyár

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Immun Herbal Béres filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó, úgymint:
- a meghűléses eredetű betegségek (megfázás, nátha) megelőzésére és kiegészítő kezelésére,
- valamint multivitamin pótlásra az ilyen esetekben fellépő megnövekedett vitamin-, ásványi anyag- és nyomelem-szükséglet kielégítésére.
2. Tudnivalók az Immun Herbal Béres filmtabletta szedése előtt
Ne szedje az Immun Herbal Béres filmtablettát
- ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha szisztémás megbetegedésben (pl. tuberkulózis, leukózis, szklerózis multiplex, generalizált kötőszöveti betegség és egyéb autoimmun kórképek, AIDS) szenved,
- ha veseelégtelenségben szenved,
- ha a rézanyagcsere örökletes zavarában (Wilson-kór) szenved,
- ha a normálisnál magasabb a vérének a kalcium szintje,
- fennálló A-vitamin túladagolás esetén
- terhesség és szoptatás ideje alatt.
Az Immun Herbal Béres filmtabletta 12 év alatti gyermekeknek nem adható.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Immun Herbal Béres filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével
- ha máj- és epeúti megbetegedésben szenved,
- ha cukorbetegségben szenved,
- ha Ön bizonyos cukrokra érzékeny (a készítmény szacharóz és glükóz tartalma miatt).
Ezekben az esetekben az alkalmazást megelőzően kérje ki a kezelőorvosa véleményét!
A B2-vitamin (riboflavin) a vizeletet sárgára festheti.
A nagy dózisú C-vitamin egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményét megváltoztathatja, ezért a laboratóriumi vizsgálatot elrendelő orvost tájékoztassa arról, ha Ön C-vitamin tartalmú készítményt szed.
Gyermekek és serdülők
Az Immun Herbal Béres filmtabletta 12 év alatti gyermekeknek nem adható.
Egyéb gyógyszerek és az Immun Herbal Béres filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
A készítmény vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, ezért egyidejű alkalmazása kerülendő más vitamin, ásványi anyag, nyomelem, valamint retinoid-tartalmú készítményekkel a túlzott bevitel lehetősége miatt! A kölcsönhatások elkerülése érdekében az Immun Herbal Béres filmtabletta és más gyógyszerek (gyomorsav-csökkentők, illetve fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek) bevétele között legalább két órának kell eltelnie. Előzetes orvosi javaslat alapján együttalkalmazható kumarin típusú véralvadásgátlóval és levodopa tartalmú gyógyszerrel.
Az Immun Herbal Béres filmtabletta egyidejű bevétele étellel és itallal
Nagy mennyiségű rostot és / vagy fitinsavat tartalmazó élelmiszerek (pl. gabonafélék, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, búzakorpa) a készítményben lévő nyomelemek felszívódását csökkenthetik.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhes és szoptató anyák esetében nem végeztek vizsgálatot, ezért a készítmény szedése terhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható.
A készítmény hatóanyagainak a termékenységet befolyásoló hatására vonatkozó adatok sem állnak rendelkezésre.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Az Immun Herbal Béres filmtabletta szacharózt és glükózt tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni az Immun Herbal Béres filmtablettát?
Ezt a gyógyszert mindig a tájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény szokásos adagja felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek:
Felnőtteknek naponta 1-2 filmtabletta.
Serdülőknek (12-18 év között) naponta 1 filmtabletta.
Alkalmazása gyermekeknél
Az Immun Herbal Béres filmtabletta szedése 12 év alatti gyermekeknek nem javasolt.
A filmtablettát célszerű étkezés végén- lehetőség szerint reggel és este -, bő folyadékkal, egészben bevenni.
A készítményt folyamatosan legfeljebb 8 hétig lehet szedni. Ezt követően az alkalmazásban legalább két hét szünetet kell tartani.
Amennyiben a készítményt már kialakult betegség kiegészítő kezelésre alkalmazzák, és a panaszok fokozódnak vagy 10 napnál hosszabb ideig tartanak, továbbá ha nehézlégzés, láz, illetve gennyes vagy véres váladékozás lép fel, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.
A tablettán lévő bemetszés csak a széttörés elősegítésére szolgál, amennyiben nem tudja a gyógyszert egészben lenyelni.
Ha az előírtnál több Immun Herbal Béres filmtablettát vett be
Az ajánlott napi adagnál ne vegyen be több filmtablettát. Amennyiben véletlenül mégis többet vett be az előírtnál, és a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatások valamelyikét vagy a felsoroltakon kívül egyéb tünetet észlel, forduljon kezelőorvosához.
Ha elfelejtette alkalmazni az Immun Herbal Béres filmtablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, hanem folytassa a kezelést a betegtájékoztatóban leírt útmutatás szerint.
Ha idő előtt abbahagyja az Immun Herbal Béres filmtabletta szedését
A kezelés megszakításakor általában semmilyen káros hatás nem jelentkezik.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A készítmény szedése mellett nagyon ritkán - 10 000-ből kevesebb, mint egy esetben - túlérzékenységi reakciók (bőrkiütés, bőrviszketés, légúti allergia) felléphetnek. Ilyen esetben az alkalmazást fel kell függeszteni.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell az Immun Herbal Béres filmtablettát tárolni?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ( után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz az Immun Herbal Béres filmtabletta?
A készítmény hatóanyagai:
80,00 mg ginzenggyökér (Panax ginseng C. A. Meyer, radix) szárazkivonat (3-4:1) (27-30%, össz-ginzenozid tartalom) kivonószer: 60% (V/V) etanol,
24,00 mg halvány kasvirággyökér (Echinaceae pallida Nutt., radix) szárazkivonat (3-5:1), kivonószer: 30% (V/V) metanol
250,00 mg magnézium (nehéz magnézium-oxid formájában), 150,00 mg C-vitamin, 138,00 mg kalcium (kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 107 mg foszfor (kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 25,00 mg nikotinamid (B3-vitamin), 12,00 mg cink (cink-szulfát-monohidrát formájában), 5,00 mg piridoxin (piridoxin-hidroklorid formájában) (B6-vitamin), 4,00 mg pantoténsav (kalcium-pantotenát formájában) (B5-vitamin), 4,00 mg mangán (mangán-szulfát-monohidrát formájában), 3,00 mg riboflavin (B2-vitamin), 1,40 mg tiamin (tiamin-nitrát formβjβban) (B1-vitamin), 1,00 mg réz (réz-glükonát formájában), 0,12 mg króm (króm-pikolinát formájában), 0,10 mg folsav, 0,10 mg szelén (szelénessav-mannit granulátum formájában), 0,08 mg fitomenadion (K1-vitamin), 0,07 mg molibdén (ammónium-molibdát formájában), 0,05 mg biotin, 0,120 mg (400 NE) all-(E)-retinol (retinol-acetát formájában) (A-vitamin), 22,1 mg (33 NE) α-tokoferol (α-tokoferol acetát formájában) (E-vitamin) filmtablettánként.
Egyéb összetevők:
Tablettamag: mannit, mikrokristályos cellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát, butilhidroxitoluol, zselatin (szarvasmarha), szacharóz, kukoricakeményítő, módosított keményítő, maltodextrin, víztartalmú kolloid sziliciumdioxid, akáciamézga (E 414), porlasztva szárított glükóz szirup (21,6 g), kalcium-foszfát (E 341), víz.
Bevonat: titán-dioxid (E171), kinolin sárga (E104), sárga és fekete vas-oxidok (E 172). brilliant kék (E133), részlegesen hidrolizált poli (vinil-alkohol), talkum, szója lecitin, makrogol 3350.
Milyen az Immun Herbal Béres filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
14, 21, 30, 60, 90 db zöld színű filmbevonatú, hosszúkás alakú, mindkét oldalán bemetszéssel ellátott tabletta, fehér HDPE tartályban, hőre tapadó betéttel és fehér, garanciazáras csavaros PP kupakkal lezárva, dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2017. 04. 01.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2024.