Kinder Luuf balzsam

Hatóanyag:

Vény nélkül kapható

Kiszerelés:

30 g

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

  • Gyógyszerfőkategória:

    EXPECTORANSOK, KIVÉVE KOMBINÁCIÓK KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÓKKAL

  • Törzskönyvi szám:

    548/95

  • Gyógyszeralkategória:

  • Gyártó:

    Apomedica

Betegtájékoztató

Betegtájékoztató
Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Kinder Luuf balzsam Külsőleg!
Hatásra vonatkozó adatok:
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és irodalmi adatok igazolják. A balzsam hatóanyagai (illóolajok) - külön-külön is régóta alkalmazott szerek a népgyógyászatban, a gyógynövény terápiában - elsősorban, mint inhaláló szerek kedveltek az otthoni betegápolásban a hurutoldó és légtisztító hatásuk alapján.
Az illóolajok a bőrön keresztül is felszívódnak, a vérkeringésbe jutva a légzőszervekben választódnak ki. A balzsam hatékonyságához hozzájárul a test-meleg bőrfelület, mely elősegíti az illóolajokból az aromás gőzök felszabadulását. Az illóolajok belégzése a légutakban letapadt nyákot feloldja, elfolyósítja, így lehetővé teszi annak könnyebb felköhögését. Az illóolajok enyhe görcsoldó hatása révén csökken a köhögési inger és a légzés is könnyebbé válik.
A nyak, hát, vagy a mellkas bőrére dörzsölt balzsam hatóanyagai a bőr vérátáramlását is fokozzák.
Mi a balzsam hatóanyaga?
1 g balzsam tartalma: 50 mg racém kámfor, 50 mg tengerparti fenyőből származó terpentinolaj, 27,5 mg levomentol, 15 mg eukaliptuszolaj , 7,5 mg szerecsendióolaj, 7,5 mg cédrusolaj, 2,5 mg timol.
Mit tartalmaz még a balzsam?
A készítmény segédanyagai: fehér vazelin és szilárd paraffin..
Mikor ajánlott a balzsam alkalmazása?
Megfázás, hűléses megbetegedés: köhögés, nátha, torokfájással és rekedtséggel járó torokgyulladás külsőleges kezelésére ajánlott.
Kiegészítő kezelésként légcsőhurut, hörghurut, valamint makacsul ismétlődő hurutos tünetek gyógyszeres kezelésének kiegészítésére javasolt.

Mikor nem szabad a Kinder Luuf balzsamot alkalmazni?
A készítmény nem alkalmazható hörgi asztmában és szamárköhögésben valamint valamely alkotórésszel szembeni túlérzékenység esetén.
Mit kell tudnia a készítmény alkalmazásának megkezdése előtt?
Külsőleg, bedörzsölésre 3 éves kortól, inhalációra 6 éves kortól alkalmazható a balzsam.
Alkalmazható-e más gyógyszerekkel együtt a Kinder Luuf balzsam?
Hurutoldó, köptető gyógyszerek kiegészítésére alkalmazható a balzsam, más külsőleges készítménnyel egyidejűleg azonban nem alkalmazható.

Hogyan és mikor kell alkalmazni a balzsamot?
- Külsőleg 3 éves kortól;
naponta 2 -szer, reggel és este, életkortól függően 2,5-5 cm3 (kb. 1 púpozott mokkáskanál) balzsammal bedörzsölni a gyermek nyakát, mellét, hátát és lehetőleg előmelegített trikóval, vagy törölközővel befedni. A balzsam alkalmazása után a gyermeket lehetőleg fél-egy órán keresztül ágy-melegben kell tartani.
- Inhalálásra 6 éves kortól:
Mogyorónyi mennyiségű balzsamot tegyen forró vízzel telt edénybe, és gőzeit pár percig - mélyeket lélegezve - lélegezze be a gyermek.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a balzsam?
Külsőleges alkalmazás során bőrgyulladást, kontakt ekcémát okozhat. Inhalálás után nyálkahártya irritáció előfordulhat, hörgi asztmában a hörgők görcse fokozódhat.
Mire kell még ügyelnie a balzsam alkalmazása során?
A készítményt ne alkalmazza nyílt seben, vagy sérült bőrfelületen, az arcra, különösen az orr és szem környékére nem szabad kenni.
Mennyi ideig alkalmazható a balzsam?
A balzsam a panaszok fennállásáig alkalmazható (kb. 1 hét), amennyiben a panaszok továbbra is változatlanul fennállnak, vagy hosszan tartó láz esetén mielőbb keresse fel orvosát.
Hogyan kell tárolni a balzsamot?
Legfeljebb 25 °C-on, fénytől védve. tárolandó.
Minden használat után gondosan zárja le a dobozt!
A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!
Nyilvántartási szám: OGYI-548/1995

Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Apomedica Pharmazeutische Produkte GmbH
A-8011 Graz, Roseggerkai 3.
Magyarországi forgalmazó: Volmix Kft.
1146 Budapest, Thököly út 76.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2024.