COZAAR 100 mg filmtabletta

Hatóanyag:

losartan

Csak vényre kapható

Kiszerelés:

28x

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

Hatóanyag:

losartan

Csak vényre kapható

Kiszerelés:

28x1

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Nem

  • Gyógyszerfőkategória:

    ANGIOTENSIN II ANTAGONISTÁK

  • Törzskönyvi szám:

    OGYI-T-6454/32

  • Gyógyszeralkategória:

    Angiotensin II antagonisták önmagukban

  • Gyártó:

    Organon Hungary

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Cozaar filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A lozartán az angiotenzin II-receptor-blokkolók gyógyszercsoportjába tartozik. Az angiotenzin II a szervezet által termelt anyag, mely a vérerekben található receptorokhoz kötődve szűkíti az ereket.
Ez a vérnyomás emelkedését eredményezi. A lozartán meggátolja az angiotenzin II kötődését a receptorokhoz, így a vérerek ellazulnak, mely következésképpen a vérnyomás csökkenéséhez vezet.
A lozartán lelassítja a vesefunkció romlását a magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél.

A Cozaar alkalmazása:
- magas vérnyomásban (hipertóniában) szenvedő felnőtt, valamint 6-18 éves gyermekek és serdülők kezelésére;
- a vese védelmére magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtt betegeknél, akik laboratóriumi eredményeik alapján csökkent vesefunkcióval rendelkeznek és napi ≥0,5 g szintet meghaladó fehérjevizelésben (olyan állapot, amelyben a vizelet rendellenes mennyiségű fehérjét tartalmaz) szenvednek;
- krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegek kezelésére, akiknél egy bizonyos gyógyszerfajta, az úgynevezett angiotenzin-konvertáló-enzim-gátlók (ACE-gátlók, a magas vérnyomás csökkentésére szolgáló gyógyszerek) az orvos megítélése szerint nem alkalmazható. Ha szívelégtelenségét ACE-gátlóval stabilizálták, Ön nem szedhet lozartánt;
- magas vérnyomásban és balkamra-megvastagodásban szenvedő felnőtt betegeknél a Cozaar bizonyítottan csökkenti az agyi érkatasztrófa (sztrók) kockázatát ("LIFE" vizsgálat javallata).


2. Tudnivalók a Cozaar filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a Cozaar filmtablettát:
- ha allergiás a lozartánra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha Ön több mint 3 hónapos terhes (azonban a terhesség korai szakaszában sem ajánlott szedni a Cozaar filmtablettát, lásd a "Terhesség" című részt.);
- ha súlyosan károsodott a májfunkciója;
- ha cukorbetegségben szenved vagy károsodott a veseműködése és aliszkirén hatóanyag-tartalmú vérnyomáscsökkentő gyógyszert kap.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Cozaar filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.

Feltétlenül közölje kezelőorvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy terhes lehet. A Cozaar filmtabletta szedése a korai terhesség időszakában nem ajánlott. Nem szabad szedni a gyógyszert, ha több mint 3 hónapja terhes, mivel súlyos károkat okozhat a magzatnak, ha a terhességnek ebben a szakaszában szedi (lásd a "Terhesség" című részt).

Fontos, hogy a Cozaar szedésének megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát:
- ha kórtörténetében angioödéma (arc, ajak, torok és/vagy nyelvduzzanat) szerepel (lásd még 4. pont - "Lehetséges mellékhatások");
- ha nagymértékű hányás vagy hasmenés lép fel Önnél, mely a szervezete jelentős víz- és/vagy sóvesztéséhez vezet;
- ha vízhajtót (diuretikumokat) szed, vagy sószegény diétát tart, mely a szervezetében jelentős víz- és sóveszteséget eredményez (lásd 3. pont - "Adagolás különleges betegcsoportokban");
- ha veseartéria szűkülete (veseartéria-sztenózis) vagy elzáródása van, vagy nemrég veseátültetésen esett át;
- ha májfunkciója károsodott (lásd 2. pont - "Ne alkalmazza a Cozaar filmtablettát" és 3. pont "Adagolás különleges betegcsoportokban");
- ha veseelégtelenséggel párosuló vagy anélkül fennálló szívelégtelenségben szenved, illetve egyidejűleg súlyos, életveszélyes szívritmuszavara van. Különleges elővigyázatosság szükséges, ha egyidejűleg béta-blokkoló-kezelés alatt áll.
- ha szívbillentyű- vagy szívizom-problémái vannak;
- ha szívkoszorúér-megbetegedésben szenved (melyet a véráramlás csökkenése okoz a szívkoszorúerekben) vagy cerebrovaszkuláris megbetegedésben szenved (melyet a véráramlás csökkenése okoz az agyi erekben);
- ha primer hiperaldoszteronizmusban szenved (a mellékvese által az aldoszteron hormon túlzott termelésével járó állapot, amelyet a mellékvesében lévő rendellenesség okoz);
- ha Ön a következő, magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek bármelyikét szedi:
-- ACE-gátlók (például enalapril, lizinopril, ramipril), különösen akkor, ha cukorbetegséggel összefüggő vesebetegségben szenved;
-- aliszkirén.
Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizheti az Ön veseműködését, vérnyomását és az elektrolitszinteket (pl. kálium) a vérben.
Lásd még a "Ne szedje a Cozaar filmtablettát" pontban szereplő információkat.
- ha olyan egyéb gyógyszereket szed, amelyek emelhetik a szérum káliumszintet (lásd 2. pont - "Egyéb gyógyszerek és a Cozaar").

Gyermekek és serdülők
A Cozaar-t gyermekeknél is vizsgálták. További információért, beszéljen kezelőorvosával.

A Cozaar alkalmazása vese- vagy májproblémákban szenvedő gyermekeknél nem ajánlott, mivel ezen betegcsoportokban csak korlátozottan állnak rendelkezésre adatok. A Cozaar 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem javasolt, mivel nem mutatkozott hatása ebben a korcsoportban.

Egyéb gyógyszerek és a Cozaar
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön káliumpótlókat, káliumot tartalmazó sópótlókat, káliummegtakarító gyógyszereket, mint például bizonyos diuretikumokat (amilorid, triamteren, spironolakton) vagy egyéb olyan gyógyszereket alkalmaz, melyek emelhetik a szérum káliumszintjét (például heparin, trimetoprim tartalmú készítmények), mivel Cozaar-ral történő együttes alkalmazásuk nem javasolt.

Különleges elővigyázatosság szükséges, ha Ön a Cozaar-kezeléssel egyidejűleg a következő gyógyszereket szedi:
- egyéb vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, mivel ezek tovább csökkenthetik vérnyomását. A vérnyomást az alábbi gyógyszercsoportok/gyógyszerek is csökkenthetik: triciklusos antidepresszánsok, antipszichotikus készítmények, baklofén, amifosztin.
- nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, pl.: indometacin, ideértve a COX-2-gátlókat (fájdalomcsillapításra szolgáló gyulladáscsökkentő gyógyszerek), mivel ezek csökkenthetik a lozartán vérnyomáscsökkentő hatását.

Lehet, hogy kezelőorvosának meg kell változtatnia a gyógyszerek adagját, és/vagy egyéb óvintézkedéseket tehet:
Ha Ön ACE-gátlót vagy aliszkirént szed (lásd még a "Ne szedje a Cozaar filmtablettát" és a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" pontok alatti információt).

Ha az Ön vesefunkciója károsodott, ezen gyógyszerek együttes alkalmazása a vesefunkció további romlásához vezethet.

Lítiumot tartalmazó készítmények nem szedhetők együtt lozartánnal szigorú orvosi felügyelet nélkül. Ez esetben különleges elővigyázatossági óvintézkedésekre (pl.: vérvizsgálatok) lehet szükség.

A Cozaar filmtabletta egyidejű bevétele étellel és itallal
A Cozaar étkezéskor vagy attól függetlenül is bevehető.

A Cozaar szedése alatt kerülni kell a grépfrútlé fogyasztását.

Terhesség és szoptatás
Terhesség
Feltétlenül közölje kezelőorvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy terhes lehet. Kezelőorvosa azt fogja tanácsolni Önnek, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, mielőtt teherbe esik, vagy amint megtudja, hogy terhes, valamint, hogy a Cozaar helyett egy másik gyógyszert kezdjen el szedni. A Cozaar szedése nem ajánlott a korai terhesség időszakában, és nem szabad szedni a 3. terhességi hónap után, mert súlyos károkat okozhat a magzatnak.

Szoptatás
Közölje kezelőorvosával, amennyiben szoptat, vagy el szeretné kezdeni a szoptatást. A Cozaar alkalmazása nem javasolt szoptató anyáknak. Amennyiben szoptatni szeretne, kezelőorvosa másik készítményt választhat az Ön számára, különösen abban az esetben, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

A gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítménynek a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

A Cozaar várhatóan nem befolyásolja a gépjárművezetői vagy a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Az egyéb vérnyomáscsökkentő készítményekhez hasonlóan azonban, a lozartán szédülést vagy álmosságot okozhat néhány emberben. Ha szédülést vagy álmosságot tapasztal, gépjárművezetés vagy gépek kezelése előtt forduljon kezelőorvosához.

A Cozaar filmtabletta laktózt tartalmaz
A Cozaar laktóz-monohidrátot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.


3. Hogyan kell szedni a Cozaar filmtablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Kezelőorvosa az Ön állapota és az alapján állapítja meg a Cozaar megfelelő adagját, hogy Ön szed-e más készítményeket. Fontos, hogy addig szedje a Cozaar-t, amíg azt kezelőorvosa felírta, annak érdekében, hogy vérnyomását folyamatosan kontroll alatt tartsa.

Magas vérnyomásban szenvedő felnőtt betegek
A lozartán szokásos adagja magas vérnyomásban szenvedő betegeknek napi egyszer 50 mg (egy Cozaar 50 mg filmtabletta). A maximális vérnyomáscsökkentő hatás a kezelés megkezdését követő 3-6. héten érhető el. Néhány beteg esetében az adag a későbbiekben megemelhető napi egyszer 100 mg lozartánra (két Cozaar 50 mg filmtabletta vagy egy Cozaar 100 mg filmtabletta).

Ha úgy érzi, hogy a lozartán hatása túl erős vagy túl gyenge, kérjük, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

6 évesnél fiatalabb gyermekek
A Cozaar 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem javasolt, mivel nem mutatkozott hatása ebben a korcsoportban.

6-18 éves gyermekek és serdülők
Az ajánlott kezdő adag 20-50 kg testtömegű betegek esetében 0,7 mg lozartán/ttkg naponta egyszer (legfeljebb 25 mg Cozaar). A kezelőorvos emelheti az adagot, amennyiben a vérnyomás nem kontrollált.

Gyermekeknél történő alkalmazás során a gyógyszer más formája megfelelőbb lehet, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtt betegek
A kezdő adag általában napi egyszer 50 mg lozartán (egy Cozaar 50 mg filmtabletta). Az adag a vérnyomáscsökkentésre adott válasz függvényében a későbbiekben felemelhető napi egyszer 100 mg lozartánra (két Cozaar 50 mg filmtabletta vagy egy Cozaar 100 mg filmtabletta).

A lozartán tabletták együttesen alkalmazhatók egyéb vérnyomáscsökkentő készítményekkel (pl.: vízhajtókkal, kalciumcsatorna-blokkolókkal, alfa- vagy béta-blokkolókkal és központilag ható szerekkel), valamint inzulinnal és egyéb, a vércukorszint csökkentésére általánosan szedett gyógyszerekkel (pl.: szulfonilureák, glitazonok és glükozidáz-gátlók).

Szívelégtelenségben szenvedő felnőtt betegek
A kezdő adag általában napi egyszer 12,5 mg lozartán (egy 12,5 mg-os Cozaar filmtabletta). Általánosságban véve az adagot fokozatosan, hetente kell emelni (napi 12,5 mg az első héten, napi 25 mg a második héten, napi 50 mg a harmadik héten, napi 100 mg a negyedik héten, napi 150 mg az ötödik héten), míg az adag el nem éri a kezelőorvos által meghatározott fenntartó adagot. Maximum naponta egyszer 150 mg lozartán (pl.: három 50 mg-os Cozaar filmtabletta vagy egy 100 mg-os és egy 50 mg-os Cozaar filmtabletta) alkalmazható.

Szívelégtelenség kezelése során a lozartánt gyakran diuretikummal (vízhajtóval) és/vagy digitálisszal (a szívet és a szívmunkát erősítő gyógyszer) és/vagy béta-blokkolóval együtt alkalmazzák.

Adagolás különleges betegcsoportokban
Kezelőorvosa kisebb adagot írhat fel, főként, ha Ön magas dózisú vízhajtót szed, májkárosodása van, vagy elmúlt 75 éves. A lozartán alkalmazása súlyos májkárosodásban szenvedő betegeknek nem javasolt (lásd a "Ne alkalmazza a Cozaar filmtablettát" című részt).

Alkalmazás
A tablettákat egészben, egy pohár vízzel kell lenyelni. A napi adagot lehetőleg mindennap azonos időben kell bevenni. Fontos, hogy a Cozaar-t mindaddig szedje, amíg kezelőorvosa azt Önnek előírja.

Ha az előírtnál több Cozaar filmtablettát vett be
Ha véletlenül túl sok tablettát vett be, sürgősen keresse fel kezelőorvosát. A túladagolás tünetei az alacsony vérnyomás, szapora szívverés, esetleg a lassú szívverés.

Ha elfelejtette bevenni a Cozaar filmtablettát
Amennyiben kihagy egy adagot, csak folytassa a kezelést az előírtak szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha az alábbi tünetek közül bármelyiket tapasztalja, hagyja abba a lozartán tabletták szedését, és azonnal tájékoztassa kezelőorvosát vagy menjen be a legközelebbi kórház sürgősségi osztályára:

Súlyos allergiás reakciók jelentkezése (kiütések, viszketés, arc-, ajak-, száj- vagy torokduzzanat, amelyek légzési vagy nyelési nehézséget okozhatnak).

Ez egy súlyos, de ritka mellékhatás, amely 10 000-ből több mint 1, de 1000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint. Sürgős orvosi beavatkozásra vagy kórházi ellátásra lehet szüksége.

Cozaar alkalmazása mellett az alábbi mellékhatásokat jelentették:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- szédülés;
- alacsony vérnyomás (főként, ha a beteg nagy mennyiségű vizet veszít az erekből, pl.: súlyos szívelégtelenségben vagy nagy adagban alkalmazott vízhajtó-kezelés ideje alatt);
- adagtól függő ortosztatikus hatások, mint pl.: fekvő vagy ülő testhelyzetből történő felálláskor fellépő vérnyomáscsökkenés;
- gyengeség;
- fáradtságérzés;
- túl alacsony vércukorszint (hipoglikémia);
- túl magas káliumszint a vérben (hiperkalémia);
- a vesefunkció megváltozása, beleértve a veseelégtelenséget is;
- csökkent vörösvértestszám (vérszegénység);
- szívelégtelenségben szenvedő betegeknél a karbamidszint emelkedése a vérben, a kreatinin- és a káliumszint emelkedése a szérumban.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- aluszékonyság;
- fejfájás;
- alvászavarok;
- szívdobogásérzés (palpitáció);
- súlyos mellkasi fájdalom (angina pektorisz);
- légszomj (diszpnoé);
- hasi fájdalom;
- székrekedés;
- hasmenés;
- hányinger;
- hányás;
- csalánkiütés;
- viszketés (pruritusz);
- kiütések;
- lokalizált duzzanat (ödéma);
- köhögés.

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- túlérzékenység;
- angioödéma;
- a vérerek gyulladása (vaszkulitisz, beleértve a Schönlein-Henoch purpurát);
- érzéketlenség vagy zsibbadás érzete (paresztézia);
- ájulás;
- nagyon gyors és szabálytalan szívverés (pitvarfibrilláció);
- agyi katasztrófa (sztrók);
- májgyulladás (hepatitisz);
- emelkedett vér alanin-aminotranszferáz (ALAT/GPT) szintek, mely a kezelés abbahagyásakor általában visszaáll az eredeti értékre.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- a vérlemezkék csökkent száma;
- migrén;
- májfunkciós rendellenességek;
- izom- és ízületi fájdalom;
- influenzaszerű tünetek;
- hátfájás és húgyúti fertőzés;
- megnövekedett napfény-érzékenység (fotoszenzitivitás);
- megmagyarázhatatlan izomfájdalom, sötét (tea-színű) vizelettel (rabdomiolízis);
- impotencia;
- a hasnyálmirigy gyulladása (pankreatitisz);
- alacsony nátriumszint a vérben (hiponatrémia);
- depresszió;
- általánosságban rossz közérzet;
- csilingelő, zúgó, harsogó, vagy kattogó hangok a fülben (tinnitusz);
- az ízérzés zavara (diszgeuzia).

A mellékhatások hasonlóak a felnőttek és a gyermekek esetében.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Cozaar filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon vagy a címkén feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Buborékcsomagolás:
A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Ne nyissa ki a buborékcsomagolást, amíg nem veszi be a gyógyszert.

Tartály:
A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Cozaar filmtabletta?
A készítmény hatóanyaga a lozartán-kálium.
Cozaar 12,5 mg filmtabletta: 12,5 mg lozartán-káliumot tartalmaz filmtablettánként.
Cozaar 50 mg filmtabletta: 50 mg lozartán-káliumot tartalmaz filmtablettánként.
Cozaar 100 mg filmtabletta: 100 mg lozartán-káliumot tartalmaz filmtablettánként.

A további összetevők a mikrokristályos cellulóz (E 460), laktóz-monohidrát, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, magnézium-sztearát (E 572), hidroxipropilcellulóz (E 463), hipromellóz (E 464).

A Cozaar 12,5 mg filmtabletta tartalmaz még: karnaubaviasz (E 903), titán-dioxid (E 171) és indigókármin (E 132) alumínium lakk.
A Cozaar 50 mg filmtabletta tartalmaz még: karnaubaviasz (E 903) és titán-dioxid (E 171).
A Cozaar 100 mg filmtabletta tartalmaz még: karnaubaviasz (E 903) és titán-dioxid (E 171).

A Cozaar filmtabletták a következő mennyiségű káliumot tartalmazzák:
Cozaar 12,5 mg filmtabletta: 1,06 mg (0,027 mEq);
Cozaar 50 mg filmtabletta: 4,24 mg (0,108 mEq);
Cozaar 100 mg filmtabletta: 8,48 mg (0,216 mEq).

Milyen a Cozaar filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Cozaar 12,5 mg filmtabletta: 12,5 mg lozartán-káliumot tartalmazó bemetszés nélküli filmtabletta.
Cozaar 50 mg filmtabletta: 50 mg lozartán-káliumot tartalmazó, bemetszéssel ellátott filmtabletta. A tablettán lévő bemetszés nem a tabletta széttörésére szolgál.
Cozaar 100 mg filmtabletta: 100 mg lozartán-káliumot tartalmazó, bemetszés nélküli filmtabletta.

A Cozaar az alábbi kiszerelésekben érhető el:
Cozaar 12,5 mg filmtabletta
7 db, 14 db, 21 db, 28 db, 50 db, 98 db, 210 db vagy 500 db filmtabletta PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban, illetve 28 db filmtabletta adagonként perforált PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban, kórházi használatra, vagy 100 db filmtabletta HDPE tartályban és dobozban.

Cozaar 50 mg filmtabletta
7 db, 10 db, 14 db, 20 db, 28 db, 30 db, 50 db, 56 db, 84 db, 90 db, 98 db, 280 db vagy 500 db filmtabletta PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban, valamint 28 db, 56 db és 98 db filmtabletta adagonként perforált PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban, kórházi használatra, illetve 100 db vagy 300 db filmtabletta HDPE tartályban és dobozban.

Cozaar 100 mg filmtabletta
7 db, 10 db, 14 db, 15 db, 20 db, 28 db, 30 db, 50 db, 56 db, 84 db, 90 db, 98 db vagy 280 db filmtabletta PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban, valamint 28 db, 56 db és 98 db filmtabletta adagonként perforált PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban, kórházi használatra, illetve 100 db filmtabletta HDPE tartályban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2022. 12. 01.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2024.