TRILEPTAL 300 mg filmtabletta

Hatóanyag:

oxcarbazepine

Csak vényre kapható

Kiszerelés:

50x

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Igen

Hatóanyag:

oxcarbazepine

Csak vényre kapható

Kiszerelés:

100x

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Igen

 • Gyógyszerfőkategória:

  ANTIEPILEPTICUMOK

 • Törzskönyvi szám:

  OGYI-T-6308/01

 • Gyógyszeralkategória:

  Carboxamide-származékok

 • Gyártó:

  Novartis Hungária

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Trileptal filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer a Trileptal filmtabletta?
A Trileptal filmtabletta hatóanyaga az oxkarbazepin.
A Trileptal filmtabletta az epilepsziás roham ellenes vagy más néven antikonvulzív gyógyszerek csoportjába tartozik.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Trileptal filmtabletta?
Az olyan gyógyszerek, mint a Trileptal filmtabletta, az epilepszia általános kezelését képezik.
Az epilepszia olyan agyi rendellenesség, amely a betegeknél visszatérő rohamokat és görcsöket okoz. Az epilepsziás rohamok az agy ingerképzési folyamatában beálló átmeneti zavar következtében alakulnak ki. Egészséges működés esetén az agysejtek irányítják a test mozgását azáltal, hogy az idegpályákon keresztül az izmokhoz szabályos módon juttatják el a megfelelő "parancsokat". Epilepszia esetén az idegsejtek rendellenes módon túl sok "parancsot" juttatnak el az izmokhoz, ennek eredményeképp összehangolatlan izomaktivitás - epilepsziás roham - alakul ki.

A Trileptal filmtabletta az epilepszia ún. parciális rohamfajtáinak kezelésére szolgál. A parciális rohamok az agy bizonyos részét érintik csak, de kiterjedhetnek az egész agyra ún. tónusos-klónusos rohamokat okozva. A parciális rohamok 2 fajtáját (egyszerű és komplex) különböztetjük meg. Az egyszerű rohamban a beteg tudatánál marad, míg a komplex roham eszméletvesztéssel jár együtt.

A Trileptal filmtabletta az agyi idegsejtek túlingerelt állapotát kezelve elnyomja a rohamokat, illetve csökkenti azok gyakoriságát.

A Trileptal filmtabletta használható önmagában vagy más, epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszerekkel együtt.
Az orvos rendszerint megpróbálja megtalálni azt az egy gyógyszert, amely a legmegfelelőbb Önnek vagy gyermekének. Súlyos epilepszia esetén azonban két vagy több készítmény egyidejű alkalmazása is szükségessé válhat a rohamok megfelelő visszaszorítása érdekében.
A Trileptal filmtabletta felnőttek és 6 éves, illetve idősebb gyermekek kezelésére javallt.
Ha bármilyen kérdése van azzal kapcsolatban, hogy hogyan hat a Trileptal filmtabletta, vagy hogy miért írták fel Önnek ezt a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.


2. Tudnivalók a Trileptal filmtabletta szedése előtt

Kövesse pontosan kezelőorvosa utasításait, még akkor is, ha azok különböznek a betegtájékoztatóban leírt általános információktól.

A Trileptal-kezelés alatti ellenőrzés

Lehet, hogy a Trileptal-kezelés előtt és alatt a gyógyszere adagjának meghatározása érdekében kezelőorvosa vérvizsgálatot fog végezni. Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, mikor kell végezni a vizsgálatokat.

Ne szedje a Trileptal filmtablettát:
- ha allergiás az oxkarbazepinre, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére, vagy allergiás az eszlikarbazepinre.

Amennyiben ez érvényes Önre, a Trileptal filmtabletta szedése előtt mondja el kezelőorvosának. Ha azt gondolja, hogy allergiás (túlérzékeny) lehet, kérje kezelőorvosa tanácsát!

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Trileptal filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha valaha szokatlan túlérzékenységi reakciója (bőrtünetek, kiütések vagy egyéb allergiás tünetek) volt a karbamazepinre vagy egyéb gyógyszerre. Ha allergiás a karbamazepinre, akkor kb. 25% (4-ből 1) az esélye annak, hogy az oxkarbazepin (Trileptal) is allergiás tüneteket okoz;
- ha vesebetegsége van;
- ha súlyos májbetegsége van;
- ha vizelethajtó gyógyszert szed (olyan gyógyszert, ami segít a veséknek a nagy mennyiségű só és víz eltávolításában úgy, hogy növeli a kiürülő vizelet mennyiségét);
- ha szívbetegsége van, kapkodja a levegőt és/vagy folyadékgyülem miatt bedagad a lábfeje vagy a lába;
- ha laborvizsgálat kimutatja, hogy alacsony a nátriumszint a vérében (lásd 4. pont "Lehetséges mellékhatások");
- ha Ön nő és hormonális fogamzásgátlót szed (mint például fogamzásgátló tabletta). A Trileptal filmtabletta megszüntetheti a fogamzásgátló tabletta hatását. Kérjük, használjon más, vagy kiegészítő (nem hormonális) fogamzásgátló módszert is. Ez segíthet elkerülni a nemkívánatos terhességet. Azonnal forduljon orvoshoz, ha havi vérzése rendszertelenné válik, vagy ha pecsételő vérzést észlel. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen további kérdése van, kérdezze meg kezelőorvosát vagy nőgyógyászát.

A karbamazepinnel vagy a hasonló kémiai szerkezetű hatóanyagokkal összefüggést mutató súlyos bőrreakciók kockázata han kínai és thai származású egyéneknél vérvizsgálat segítségével felmérhető. Kezelőorvosa tájékoztatni fogja, amennyiben vérvételre van szükség az oxkarbazepin kezelés megkezdése előtt.

Ha az alábbi tünetek bármelyike jelentkezik Önnél a Trileptal filmtabletta szedése során, haladéktalanul értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát:
- Ha allergiás reakciót tapasztal a Trileptal-kezelés megkezdése után. Az allergiás reakció tünete lehet pl. az ajkak, szemhéj, arc, torok, száj feldagadása, vagy hirtelen fellépő légzési probléma, nyirokcsomó-duzzanattal járó láz, bőrkiütések, a bőr felhólyagosodása.
- Ha májgyulladásra utaló tüneteket tapasztal, például sárgaságot (a bőr és a szemfehérje sárgulása).
- Ha a görcsrohamok gyakoriságának növekedését észleli. Ez különösen fontos gyermekeknél, de felnőtteknél is előfordulhat.
- Ha lehetséges vérképzőszervi zavarra utaló tüneteket tapasztal, pl. fáradtságot, terhelésre jelentkező légszomjat, sápadtságot, fejfájást, hidegrázást, szédülést, lázzal járó gyakori fertőzéseket, torokfájást, szájfekélyeket, a szokásosnál könnyebben fellépő vérzést vagy véraláfutást, orrvérzést, vörös, lilás vagy ismeretlen eredetű foltokat a bőrön.
- antiepileptikumokkal - köztük a Trileptal filmtablettával - kezelt emberek kis hányadánál önkárosító vagy öngyilkos gondolatok vagy késztetés fordult elő. Ha bármikor ilyen gondolatai lennének, azonnal keresse fel kezelőorvosát.
- ha gyorsan vagy szokatlanul lassan ver a szíve.

Gyermekek és serdülők
Gyermekeknél a kezelőorvos javasolhatja a pajzsmirigyműködés kezelés előtti és alatti ellenőrzését.

Egyéb gyógyszerek és a Trileptal filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Ez különösen az alábbiakra vonatkozik:
- Hormontartalmú fogamzásgátló tabletták (lásd a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" részt).
- Az epilepszia kezelésére szolgáló, illetve enzimindukáló egyéb gyógyszerek pl. karbamazepin, fenobarbitál, fenitoin, lamotrigin és rifampicin.
- A vér nátriumszintjét csökkentő készítmények, pl. vizelethajtók (amik segítenek a veséknek a nagy mennyiségű só és víz eltávolításában úgy, hogy növelik a kiürülő vizelet mennyiségét), dezmopresszin és a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek pl. indometacin.
- Lítium, monoamino-oxidáz gátlók (a kedélybetegség és a depresszió bizonyos fajtáinak kezelésére szolgáló készítmények).
- A szervezet immunrendszerét szabályozó gyógyszerek pl. ciklosporin és takrolimusz.

A Trileptal filmtabletta egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
A Trileptal filmtablettát étkezéskor vagy az étkezésektől függetlenül is be lehet venni.
Mivel az alkohol a Trileptal filmtabletta nyugtató hatását fokozhatja, ezért alkalmazásának, ill. hatásának tartama alatt szeszesital fogyasztása kerülendő.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Terhesség
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A terhesség időszakában is fontos az epilepszia kezelése, bár az antiepileptikumok a magzat fejlődésére kockázatot jelenthetnek.

Fejlődési rendellenességek
Vizsgálatokban nem igazolták, hogy az oxkarbazepin terhesség alatti alkalmazása növelné a fejlődési rendellenességek kockázatát, azonban nem zárható ki teljesen a magzati fejlődési rendellenességek kockázata.

Idegrendszeri fejlődési rendellenességek
Egyes vizsgálatok kimutatták, hogy ha a magzatot oxkarbazepin-hatás éri, az kedvezőtlenül befolyásolja a gyermek agyműködését (idegrendszeri fejlődését). Más vizsgálatokban azonban nem találtak ilyen hatást. Nem zárható ki az idegrendszeri fejlődésre gyakorolt hatás lehetősége.

Kezelőorvosa elmondja Önnek a kezeléssel járó előnyöket és lehetséges kockázatokat, és segít a Trileptal filmtabletta szedésével kapcsolatos döntés meghozatalában.
A terhesség alatt ne hagyja abba a Trileptal kezelést, ha arról nem egyeztetett kezelőorvosával.

Szoptatás
Ha ezt a gyógyszert szedi, a szoptatás megkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával. A Trileptal hatóanyaga átjut az anyatejbe. Bár a rendelkezésre álló adatok alapján a szoptatott csecsemő szervezetébe kevés hatóanyag (oxkarbazepin) jut át, nem zárható ki a csecsemőt érintő mellékhatások kockázata. Kezelőorvosa megbeszéli Önnel a Trileptal filmtabletta szoptatás alatti szedésének előnyeit és lehetséges kockázatait. Ha Ön szoptat a Trileptal filmtabletta szedése során, és úgy gondolja, hogy a csecsemőjénél mellékhatások jelentkeznek (például túlságosan álmos vagy nem gyarapszik megfelelően), azonnal értesítse kezelőorvosát.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Trileptal filmtabletta álmosságot vagy szédülést, illetve homályos látást, kettőslátást, az izmok koordinációjának hiányát, valamint csökkent tudatszintet okozhat, elsősorban a kezelés megkezdésekor vagy az alkalmazott dózis emelésekor.
Fontos, hogy beszéljen kezelőorvosával arról, hogy vezethet-e gépjárművet, illetve kezelhet-e gépeket mialatt ezt a gyógyszert szedi.


3. Hogyan kell szedni a Trileptal filmtablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje, még abban az esetben is, ha a kapott utasítások különböznek a betegtájékoztatóban leírtaktól. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Mekkora adagot kell bevenni?

Adagolás felnőtteknél:
- A Trileptal filmtabletta szokásos kezdő adagja felnőtteknél (beleérve az időskorú betegeket): napi 600 mg.
- Vegyen be egy 300 mg-os tablettát naponta kétszer.
- Kezelőorvosa ezt az adagot fokozatosan emelheti a legmegfelelőbb adag elérése érdekében. A legjobb eredmény általában napi 600 mg-2400 mg adag mellett érhető el.
- Az adagolás változatlan marad akkor is, ha más, epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszert is szed.
- Vesekárosodás esetén a kezdő adag a fele a szokásos kezdő adagnak.
- Súlyos májkárosodás esetén kezelőorvosa módosíthatja az adagolást.

Adagolás gyermekeknél és serdülőknél:
A Trileptal-t 6 éves és annál idősebb gyermekek és serdülők szedhetik.
Gyermeke gyógyszeradagjának megállapításakor az orvos alapvetően a gyermek testtömegét veszi figyelembe.
- A kezdő adag általában naponta 8-10 milligramm/testtömegkilogramm, melyet két egyenlő részre elosztva kell bevenni. Ez például egy 30 kg-os gyermek esetén naponta 2×150 mg adag szedését jelenti.
- Kezelőorvosa fokozatosan emelheti az adagot a legmegfelelőbb adag elérése érdekében. A legjobb eredmény általában a napi 30 milligramm/testtömegkilogramm adag mellett érhető el. Gyermekeknél a maximális adag napi 46 milligramm/testtömegkilogramm.

Hogyan vegye be a Trileptal filmtablettát?
- A filmtablettát kevés vízzel kell bevenni.
- Szükség esetén a tabletta közepén kettétörhető, hogy elősegítse a tabletta lenyelését. Abból a célból ne törje ketté a tablettát, hogy az adagot megfelezze. A bemetszés kizárólag azért került kialakításra, hogy kettétörhesse a tablettát, amennyiben nehézségei lennének az egész tabletta lenyelésében.

Mikor és mennyi ideig kell szedni a Trileptal filmtablettát?
Ha a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a Trileptal filmtablettát naponta kétszer, minden nap körülbelül ugyanabban az időpontban vegye be. Ezáltal biztosítható a legmegfelelőbb hatás az epilepszia kezelésére, valamint így könnyen észben tarthatja, hogy mikor kell bevennie gyógyszerét.
A kezelőorvos mondja meg, hogy Önnek vagy gyermekének mennyi ideig kell szednie a Trileptal filmtablettát. A kezelés időtartama a rohamok típusától függ. A rohamok elnyomása sok éven át tartó kezelést igényelhet. Kezelőorvosával történő megbeszélés nélkül ne változtasson az adagoláson, és ne hagyja abba a kezelést.

Ha az előírtnál több Trileptal filmtablettát vett be
Ha több tablettát vett be, mint amit kezelőorvosa előírt, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, vagy jelentkezzen a legközelebbi kórházban. A Trileptal túladagolás tünetei a következők lehetnek:
- álmosság, szédülés, koordinációs zavarok és/vagy akaratlan szemmozgások, izomrángás vagy a görcsrohamok jelentős romlása, fejfájás, eszméletvesztés, kóma,
- émelygés (hányinger), hányás, fokozott akaratlan mozgások,
- levertség, kettős látás, a pupilla szűkülése, homályos látás,
- fáradtság,
- rövid és felületes légzés (légzésszám csökkenés),
- szabálytalan szívverés (QTc intervallum megnyúlása),
- remegés, fejfájás, kóma, csökkent öntudat, a száj, a nyelv és a végtagok akaratlan mozgása,
- agresszió, agitáció, zavartság,
- alacsony vérnyomás,
- légszomj.

Ha elfelejtette bevenni a Trileptal filmtablettát
Ha elfelejtett bevenni egy adagot, pótolja azt, amint eszébe jut. Ha már közel van a következő adag bevételének időpontja, úgy a kimaradt adagot ne, hanem csak a következőt vegye be, és a kezelést a továbbiakban az előírtaknak megfelelően folytassa. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott filmtabletta pótlására.
Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, vagy ha több adagot is elfelejtett bevenni, forduljon kezelőorvosához.

Ha idő előtt abbahagyja a Trileptal filmtabletta szedését
Csak a kezelőorvos javaslatára hagyja abba a gyógyszer szedését.
A rohamok hirtelen súlyosbodásának megelőzése érdekében soha ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését. A kezelés leállítása a kezelőorvos utasítása szerint, fokozatosan történjen.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha az alábbi tünetek bármelyike jelentkezik Önnél, haladéktalanul értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.
Az alábbi tünetek potenciálisan súlyos mellékhatásokra utalnak, amelyek sürgős orvosi ellátást igényelhetnek. Kezelőorvosa dönt a Trileptal-kezelés azonnali leállításáról, illetve a további kezelésről:
Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Súlynövekedés, fáradékonyság, hajhullás, izomgyengeség, fázékonyság (a pajzsmirigy alulműködésének jelei).
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Az ajkak, szemhéjak, arc, torok vagy a száj megduzzadása, melyet nyelési, beszéd vagy légzési nehézség kísér (az anafilaxiás reakció és angioödéma jelei), vagy egyéb túlérzékenységi reakciók jelei, például bőrkiütés, láz, az izmok és ízületek fájdalma.
- Fáradtság, terhelésre jelentkező légszomj, sápadtság, fejfájás, hidegrázás, szédülés, gyakori fertőzések következtében kialakuló láz, torokfájás, szájnyálkahártya fekélyek, a szokásosnál könnyebben fellépő vérzés vagy véraláfutás, orrvérzés, vöröses vagy lilás foltok vagy tisztázatlan eredetű zúzódások a bőrön (az alacsony vérlemezke- vagy vérsejtszám jelei).
Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Az ajak, a szem, a száj, az orrüreg és a nemi szervek bőrének és/vagy nyálkahártyájának súlyos felhólyagzása (súlyos túlérzékenységi reakció jelei, pl. Lyell-szindróma, Stevens-Johnson-szindróma és eritéma multiforme).
- A bőr vörös, foltszerű elszíneződése leginkább az arcon, amelyet fáradtság, láz, émelygés (hányinger) vagy étvágytalanság kísérhet (a szisztémás lupusz eritematózusz tünetei).
- Levertség, zavartság, izomrángás vagy a rohamok jelentős mértékű súlyosbodása (a vér alacsony nátriumszintjének lehetséges tünetei) (lásd "Figyelmeztetések és óvintézkedések" részt).
- Influenzaszerű tünetek sárgasággal (a bőr vagy a szemfehérje sárgasága: ezek a májgyulladás tünetei).
- Súlyos felhasi fájdalom, émelygés (hányás), étvágytalanság (a hasnyálmirigy-gyulladás tünetei).

Ha az alábbi mellékhatások bármelyike jelentkezik Önnél, amilyen gyorsan csak lehet, értesítse kezelőorvosát, mert azok orvosi ellátást igényelhetnek:
Gyakori
(10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- remegés, mozgáskoordinációs zavarok, akaratlan szemmozgás, idegesség, szorongás, depresszió, hangulatingadozás, bőrkiütés.
Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- szabálytalan, vagy nagyon gyors, vagy nagyon lassú szívverés.

Egyéb mellékhatások, melyek előfordulhatnak:
Ezek többnyire a Trileptal filmtabletta enyhe vagy közepesen súlyos mellékhatásai, legtöbbször átmenetiek, és az idő múlásával csökkennek:
Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet):
- fáradtság, fejfájás, szédülés, álmosság, émelygés (hányinger), hányás, kettős látás.
Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- gyengeség, memóriazavarok, a koncentráló-képesség csökkenése, kedvetlenség, izgatottság, zavartság, homályos látás, látászavar, székrekedés, hasmenés, hasi fájdalom, pattanás, hajhullás, egyensúlyzavar, testtömeg gyarapodás, beszédzavar.
Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- magas vérnyomás, csalánkiütés,
- a májenzimek vérszintje is megemelkedhet, amikor Trileptal-t szed.
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- a használat során beszámoltak csontrendellenességekről, beleértve a csökkent csontállományt (oszteopénia), a csontok elvékonyodását, azaz csontritkulást (oszteoporózis) és a csonttöréseket. Beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, amennyiben Ön hosszú távú antiepileptikus kezelést kap, kórtörténetében csontritkulás szerepel, vagy szteroidokat szed.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Trileptal filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a doboz sérült, vagy úgy látja, hogy az eredeti csomagolás meg van bontva!

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Trileptal filmtabletta?
- A készítmény hatóanyaga: az oxkarbazepin.
Trileptal 300 mg filmtabletta: 300 mg oxkarbazepint tartalmaz filmtablettánként.
Trileptal 600 mg filmtabletta: 600 mg oxkarbazepint tartalmaz filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
Tabletta mag: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, hipromellóz, kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz.
Bevonat:
Trileptal 300 mg filmtabletta:
sárga vas-oxid (E172), makrogol 8000, titán-dioxid (E171), talkum, hipromellóz.
Trileptal 600 mg filmtabletta: fekete vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), makrogol 4000, titán-dioxid (E171), talkum, hipromellóz.

Milyen a Trileptal filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Trileptal 300 mg filmtabletta
Sárga, ovális, mindkét oldalukon kissé domború felületű, filmbevonatú tabletták, mindkét oldalukon bemetszéssel, egyik oldalukon mélynyomású "CG", bemetszés, fordított "CG", a másikon "TE", bemetszés, fordított "TE" jelöléssel. Törési felületük törtfehér színű.

Trileptal 600 mg filmtabletta
Halvány rózsaszín, ovális, mindkét oldalukon kissé domború felületű, filmbevonatú tabletták, mindkét oldalukon bemetszéssel, egyik oldalukon mélynyomású "CG", bemetszés, fordított "CG", a másikon "TF", bemetszés, fordított "TF" jelöléssel. Törési felületük törtfehér színű.

A tablettán lévő bemetszés csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

50 vagy 100 filmtabletta színtelen, átlátszó buborékcsomagolásban és dobozban.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2022. 07. 01.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2024.