Gyógyszerkereső

KERESETT GYÓGYSZER NEVE

Ára

SYNJARDY 5 mg/1000 mg filmtabletta

Hatóanyag:
empagliflozin, metformin

Csak vényre kapható

Kiszerelés:
60x1 egyadagos buborékcsomagolásban


Tájékoztató ár: -

Normatív TB-támogatás: Nem

Eü. emelt támogatás: Igen

Hatóanyag:
empagliflozin, metformin

Csak vényre kapható

Kiszerelés:
60x1 egyadagos buborékcsomagolásban


Tájékoztató ár: -

Normatív TB-támogatás: Nem

Eü. emelt támogatás: Igen

Gyógyszerfőkategória: VÉRCUKORSZINT-CSÖKKENTŐ GYÓGYSZEREK, KIVÉVE INSULINOK Törzskönyvi szám: EU/1/15/1003/014
Gyógyszeralkategória: Vércukorcsökkentő szerek (per os) kombinációi Gyártó: Boehringer Ingelheim International

Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, mely lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Ehhez Ön is hozzájárulhat a tudomására jutó bármilyen mellékhatás bejelentésével. A mellékhatások jelentésének módjairól a 4. pont végén (Mellékhatások bejelentése) talál további tájékoztatást.

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Synjardy és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Synjardy a cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer, amely két hatóanyagot tartalmaz, empagliflozint és metformint.
- Az empagliflozin a vesékben található, nátrium-glükóz kotranszporter-2 (SGLT2) fehérje gátlása útján fejti ki hatását. Az SGLT2 azáltal akadályozza a glükóz (vércukor) vizelettel történő kiürítését, hogy visszaszívja azt a véráramba, amikor a vért a vesék megszűrik. Ennek a fehérjének a gátlásán keresztül ez a gyógyszer a vércukornak a vizelettel történő kiürülését okozza. Ezáltal elősegíti a vércukorszint csökkentését, amely a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél túl magas.
- A metformin más mechanizmussal csökkenti a vércukorszintet, főként a máj glükóztermelésének gátlásán keresztül hat.
- A Synjardy a 2-es típusú cukorbetegség diéta és testmozgás melletti kezelésére szolgál olyan felnőtt (18 éves és idősebb) betegeknél, akiknél a betegség nem kontrollálható önmagában vagy más gyógyszerekkel együtt alkalmazott metforminnal.
- A Synjardy más gyógyszerekkel is kombinálható. Ezek lehetnek szájon át szedendő gyógyszerek, vagy injekcióban adott inzulin is.
Ezen kívül a Synjardy alkalmazható a külön empagliflozin és metformin tablettákkal végzett kezelés helyett is. A túladagolás elkerülése érdekében ezen gyógyszer szedése alatt ne folytassa az empagliflozin és a metformin tabletták szedését.
Fontos, hogy továbbra is tartsa be a kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által előírt diétát és testmozgást.
Mi a 2-es típusú cukorbetegség?
A 2-es típusú cukorbetegség a gének és az életmód összhatásának eredményeként alakul ki. Ha Ön 2-es típusú cukorbetegségben szenved, akkor a hasnyálmirigye nem termel elég inzulint a vércukorszint szabályozásához vagy a szervezete nem képes a termelődött inzulint megfelelően felhasználni. Ez azt eredményezi, hogy a vérében megemelkedik a glükóz szintje, ami egészségügyi problémákhoz, például szívbetegséghez, vesebetegséghez, vaksághoz, illetve a végtagi keringés romlásához vezethet.
2. Tudnivalók a Synjardy szedése előtt
Ne szedje a Synjardy-t:
- ha allergiás az empagliflozinra, a metforminra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha nem beállított, például súlyos hiperglikémiával (magas vércukorszinttel), háyingerrel, hányással, kiszáradással, gyors fogyással vagy ketoacidózissal járó cukorbetegségben szenved.
A ketoacidózis során a "ketontesteknek" nevezett felszaporodnak a vérben, ami diabéteszes prekómához vezethet. Ennek tünetei többek között a gyors fogyás, a hányinger, a hányás, a hasfájás, a gyors és mély légzés, az álmosság vagy a szokatlan gyümölcsös illatú lehellet.
- ha bármikor előfordult Önnél diabéteszes prekóma.
- ha vesebetegségben szenved;
- ha súlyos, a tüdőket, a hörgőket vagy a vesét érintő fertőzése van. A súlyos fertőzések veseproblémákat okozhatnak, ami miatt fokozott lehet a laktátacidózis kockázata (lásd a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" című részt);
- ha szervezete sok folyadékot veszített (kiszáradt), pl. tartós vagy súlyos hasmenés vagy többszöri hányás miatt. A kiszáradás veseproblémákat okozhat, ami miatt fokozott lehet a laktátacidózis kockázata (lásd a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" című részt).
- ha akut szívelégtelenség miatt kezelték vagy nemrégiben szívrohama volt, vagy súlyos keringési zavarai vannak (például "sokk") vagy nehézlégzésben szenved. Ez a szövetek oxigénellátásának zavarához vezethet, ami miatt fokozott lehet a laktátacidózis kockázata (lásd a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" című részt).
- ha májműködési rendellenességei vannak;
- ha túl sok alkoholt fogyaszt, akár minden nap vagy csak időnként (lásd "A Synjardy egyidejű alkalmazása alkohollal" című pontot).
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Synjardy szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel:
- ha 1-es típusú cukorbetegségben szenved - ez a típus általában fiatalkorban kezdődik, és az inzulintermelés hiánya miatt alakul ki;
- ha 75 éves vagy idősebb, akkor a gyógyszer okozta megnövekedett vizeletürítés miatt felborulhat a szervezetében a folyadékegyensúly, és fokozódhat a kiszáradás veszélye. A lehetséges tünetek a 4., "Lehetséges mellékhatások" című pontban a " A kiszáradás jelei" kezdetű részben vannak felsorolva;
- ha Ön 85 éves vagy idősebb, akkor ne szedje a Synjardy tablettát;
- hányás, hasmenés, láz esetén, vagy ha nem tud enni vagy inni. Ezek az állapotok kiszáradáshoz vezethetnek. Lehetséges, hogy kezelőorvosa a túlzott mértékű folyadékvesztés megelőzése érdekében megkéri, hogy hagyja abba a Synjardy szedését, amíg rendbe nem jön;
- ha súlyos, lázzal járó vese- vagy húgyúti fertőzésben szenved. Lehetséges, hogy kezelőorvosa megkéri, hogy hagyja abba a Synjardy szedését, amíg rendbe nem jön;
- ha jódtartalmú intravénás kontraszanyaggal végzett röntgen- vagy egyéb képalkotó vizsgálaton kell részt vennie. Tájékoztassa kezelőorvosát, és hagyja abba a gyógyszer szedését a röntgenvizsgálat előtt vagy annak időpontjában, és a veseműködéstől függően csak 2 vagy több nap múlva kezdje azt újra. A jódtartalmú kontrasztanyaggal végzett kezelés csökkentheti a veseműködést, és növelheti a metformin összetevő miatt kialakuló mellékhatások kockázatát. A kezelés újrakezdésével kapcsolatosan mindenképpen kérje ki kezelőorvosa tanácsát;
- ha érzéstelenítéssel végzett műtéti beavatkozáson esik át. A Synjardy szedését legalább 48 órával a tervezett általános, spinális vagy peridurális érzéstelenítésben végzett sebészeti beavatkozás előtt fel kell függeszteni, és csak legalább 48 óra elteltével kezdhető újra. A metformin összetevő miatt az egyidejűleg végzett érzéstelenítés fokozhatja mellékhatások kockázatát. A gyógyszer abbahagyására és újrakezdésére vonatkozóan tartsa be kezelőorvosa utasításait.
Kérjük, vegye figyelembe a laktátacidózis alábbi különös kockázatait.
A metformin összetevő miatt a Synjardy nagyon ritkán egy nagyon súlyos, laktátacidózis nevű szövődményt okozhat, különösen abban az esetben, ha az Ön veseműködése nem megfelelő. A laktátacidózis kialakulásának kockázata szintén fokozott nem beállított cukorbetegség, tartós éhezés vagy alkoholfogyasztás, súlyos hasmenés vagy hányás következtében fellépő folyadékhiány (kiszáradás), májproblémák, illetve minden olyan egészségügyi állapot esetén, amelynek során a szervezet egy területének oxigénellátása károsodott (pl. súlyos akut szívbetegségek esetén).
Nagyon fontos, hogy betartsa a gyógyszer alkalmazására vonatkozó előírásokat, az étrendre vonatkozó útmutatásokat és rendszeresen testmozgást végezzen, mivel ezekkel mind csökkenthető a laktátacidózis kialakulásának kockázata.
A laktátacidózis észrevétlenül alakulhat ki, és nem specifikus tünetekkel járhat, például hányással, izomgörcsökkel társult hasfájással, nagymértékű fáradtsággal járó általános rossz közérzettel és nehézlégzéssel. További tünetek a csökkent testhőmérséklet és a lelassult szívverés.
Amennyiben a fenti tünetek közül tapasztal néhányat, akkor azonnal forduljon orvoshoz, mivel a laktátacidózis kómához vezethet. Azonnal hagyja abba a Synjardy szedését, és vegye fel a kapcsolatot kezelőorvosával vagy fáradjon be a legközelebbi kórházba.
Veseműködés
A gyógyszer szedése előtt és annak időtartama alatt veseműködését vérvizsgálattal fogják ellenőrizni.
Cukor megjelenése a vizeletben
A gyógyszer hatásmechanizmusa miatt a gyógyszer szedése során a cukor vizeletből történő kimutatására szolgáló vizsgálat pozitív eredményt mutat.
Gyermekek és serdülők
Ennek a gyógyszernek az alkalmazása gyermekeknél és 18 év alatti serdülőknél nem javasolt, mivel ebben a korcsoportban nem végeztek vizsgálatokat.
Egyéb gyógyszerek és a Synjardy
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbiakat szedi:
- a szervezetből a víz eltávolítására szolgáló gyógyszer (vízhajtó), mivel a Synjardy fokozhatja a túl sok folyadékvesztés kockázatát. Lehetséges, hogy kezelőorvosa megkéri, hogy hagyja abba a Synjardyszedését. A túl sok folyadékvesztés lehetséges tünetei a 4., "Lehetséges mellékhatások" című pontban szerepelnek.
- a vércukorszint csökkentésére szolgáló más gyógyszerek, például inzulin vagy szulfanilurea típusú szerek. Lehetséges, hogy kezelőorvosa a túl alacsony vércukorszint (hipoglikémia) megelőzése érdekében csökkenteni fogja ezen egyéb gyógyszerek adagját.
- cimetidin, egy gyomorproblémák kezelésére szolgáló gyógyszer.
- az asztma kezelésére szolgáló hörgőtágítók (béta-2-agonisták).
- gyulladásos betegségek, például asztma vagy ízületi gyulladás kezelésére szolgáló kortikoszteroidok (szájon át, injekcióban vagy inhalálva).
- alkohol tartalmú gyógyszerek (lásd "A Synjardy egyidejű alkalmazása alkohollal" című pont).
- jódtartalmú kontrasztanyag (röntgenvizsgálat során alkalmazott készítmény, lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések").
A Synjardy egyidejű alkalmazása alkohollal
Túlzott mértékű alkoholfogyasztást követően fennáll a laktátacidózis fokozott kockázata (különösen éhezéskor, alultápláltság vagy májbetegség esetén). Ezért a Synjardy szedése során kerülni kell az alkoholfogyasztást és az alkoholtartalmú gyógyszerek szedését (lásd 4. pont "Lehetséges mellékhatások").
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Synjardy terhesség alatt nem alkalmazható. Nem ismert, hogy a gyógyszer károsítja-e a magzatot. A metformin kis mennyiségben kiválasztódik a humán anyatejbe. Nem ismert, hogy az empagliflozin kiválasztódik-e a humán anyatejbe. A Synjardy szoptatás alatt nem alkalmazható.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Synjardy kismértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Ha a Synjardy-t a szulfanilureák csoportjába tartozó gyógyszerrel vagy inzulinnal együtt alkalmazzák, túl alacsony vércukorszintet (hipoglikémiát) okozhat, ami reszketést, verejtékezést és látászavarokat okozhat, ezáltal befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ha a Synjardy-kezelés ideje alatt szédülést tapasztal, akkor ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen gépeket.
3. Hogyan kell szedni a Synjardy-t?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Mennyit kell szedni a gyógyszerből?
- A Synjardy adagja az Ön állapotától és a jelenleg a cukorbetegségére szedett gyógyszerek adagjától függ. Kezelőorvosa szükség szerint fogja beállítani az adagot, és pontosan meg fogja mondani, hogy a gyógyszer melyik hatáserősségét kell szednie.
A javasolt adag naponta kétszer egy tabletta. Kezelőorvosa általánan úgy fogja kezdeni a Synjardy-kezelést, hogy felírja azt a tablettát, amely az Ön által már szedett metformin adagot tartalmazza (naponta kétszer 850 mg vagy 1000 mg), a legkisebb dózisú empagliflozinnal (naponta kétszer 5 mg). Amennyiben már külön-külön szedi mindkét gyógyszert, akkor kezelőorvosa a szedett adagoknak megfelelő hatóanyagtartalmú Synjardy tablettával fogja megkezdeni a kezelést.
A gyógyszer bevétele
- A tablettát egészben, vízzel kell lenyelni.
- A tablettákat a gyomorbántalmak kockázatának csökkentése érdekében étellel együtt vegye be.
- A tablettát naponta kétszer, szájon át kell bevenni.
Kezelőorvosa a cukorbetegség kezelésére szolgáló egyéb gyógyszerrel együtt is felírhatja a Synjardy-t. A legjobb eredmény elérése érdekében minden gyógyszerét pontosan az kezelőorvosa utasítása szerint szedje. Kezelőorvosa az Ön vércukorszintjének kontrollálása érdekében dönthet úgy, hogy módosítja az adagot.
A diéta és a testmozgás elősegíti, hogy a szervezete jobban hasznosítsa a vérben található cukrot. Fontos, hogy a Synjardy szedése során betartsa a kezelőorvos által előírt diétát és testmozgást.
Ha az előírtnál több Synjardy-t vett be
Ha az előírtnál több Synjardy tablettát vett be, akkor laktátacidózis alakulhat ki Önnél. A laktátacidózis tünetei nem specifikusak, többek között előfordulhat hányinger, súlyos hányás, izomgörcsökkel kísért hasfájás, súlyos fáradtsággal járó általános rossz közérzet és nehézlégzés.
További tünetek lehetnek a csökkent testhőmérséklet és a lelassult szívverés. Amennyiben ilyet tapasztal, akkor sürgős orvosi kezelésre lehet szüksége, mivel a laktátacidózis kómához vezethet. Azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését, és forduljon orvoshoz vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát (lásd 4. pont). Vigye magával a gyógyszer dobozát.
Ha elfelejtette bevenni a Synjardy-t
Ha kihagyott egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha a következő adag bevételéig nem jut eszébe bevenni, akkor hagyja ki, és folytassa a gyógyszer szedését a normál ütemezés szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot a gyógyszerből.
Ha idő előtt abbahagyja a Synjardy alkalmazását
Ne hagyja abba a Synjardy szedését anélkül, hogy azt előzőleg megbeszélte volna kezelőorvosával. Ha abbahagyja a Synjardy szedését, vércukorszintje megemelkedhet.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ha az alábbi súlyos vagy potenciálisan súlyos mellékhatásokat észleli, akkor hagyja abba a Synjardy szedését, és a lehető leghamarabb forduljon orvoshoz:
Laktátacidózis. A gyógyszer egyik hatóanyaga a metformin, ami egy nagyon ritka(10 000 betegből legfeljebb 1-et érinthet), de súlyos, laktátacidózis nevű mellékhatást okozhat. Ez a laktátnak a vérben történő felhalmozódásával jár, ami halálos kimenetelű lehet. A laktátacidózis sürgősségi állapot, és kórházban kezelendő. Különösen a károsodott veseműködésű betegeket érinti.
A laktátacidózis jelei az alábbiak:
- súlyos hányinger és hányás
- hányás, hasfájás
- izomgörcsök
- súlyos fáradtság
- nehézlégzés
Amennyiben ilyet tapasztal, akkor sürgős orvosi kezelésre lehet szüksége, mivel a laktátacidózis kómához vezethet. Azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését, és forduljon orvoshoz vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához. Vigye magával a gyógyszer dobozát.
Ha az alábbi mellékhatásokat észleli, azonnal forduljon kezelőorvosához:
Alacsony vércukorszint (hipoglikémia), nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet)
Ha a Synjardy-t egy másik vércukorszint csökkentő gyógyszerrel, például szulfanilureával vagy inzulinnal együtt alkalmazza, akkor a túl alacsony vércukorszint kialakulásának kockázata fokozottá válik. Az alacsony vércukorszint tünetei közé tartozhatnak a következők:
- reszketés, verejtékezés, nagyfokú szorongás vagy zavartság, szapora szívverés
- rendkívüli éhség, fejfájás
Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogyan kell kezelni az alacsony vércukorszintet, és mit kell tennie, ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja. Ha az alacsony vércukorszint tüneteit észleli, akkor egyen szőlőcukortablettát, nagy cukortartalmú édességet vagy igyon gyümölcslevet. Ha lehetséges, mérje meg a vércukorszintjét, és helyezkedjen nyugalomba.
Húgyúti fertőzés, gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
A húgyúti fertőzés tünetei az alábbiak:
- égő érzés vizeletürítéskor
- zavaros vizelet
- kismedencei vagy deréktáji fájdalom (a vesék érintettsége esetén)
Sürgető vagy gyakori vizelési inger a Synjardy hatásmechanizmusából eredően is felléphet, mivel azonban ezek húgyúti fertőzés tünetei is lehetnek, ha ezen tünetek fokozódását észleli, forduljon kezelőorvosához.
Kiszáradás, nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet)
A kiszáradás jelei - melyek nem jellegzetesek - az alábbiak lehetnek:
- szokatlan szomjúságérzés
- felálláskor jelentkező ájulásérzés vagy szédülés
- ájulás vagy eszméletvesztés
A Synjardy szedése alatt előforduló egyéb mellékhatások:
Nagyon gyakori
- hányinger (émelygés), hányás
- hasmenés vagy hasfájás
- étvágytalanság
Gyakori
- a nemi szervek gombás fertőzése
- a szokásosnál nagyobb mennyiségű vizelet vagy gyakrabban jelentkező vizelési inger
- viszketés
- az ízérzés megváltozása
Nem gyakori
- erőlködés vagy fájdalom vizeletürítéskor
Nagyon ritka
- a B12-vitamin szintjének csökkenése a vérben
- kóros májfunkciós tesztek, májgyulladás (hepatitisz)
- bőrpír (eritéma) vagy viszkető kiütés (csalánkiütés)
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Synjardy-t tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A buborékcsomagoláson és a kartondobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha a csomagolás sérült vagy azt megpróbálták felbontani. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Synjardy
- A készítmény hatóanyagai az empagliflozin és a metformin.
5 mg empagliflozin és 850 mg metformin-hidroklorid Synjardy 5 mg/850 mg filmtablettánként.
5 mg empagliflozin és 1000 mg metformin-hidroklorid Synjardy 5 mg/1000 mg filmtablettánként.
12,5 mg empagliflozin és 850 mg metformin-hidroklorid Synjardy 12,5 mg/850 mg filmtablettánként.
12,5 mg empagliflozin és 1000 mg metformin-hidroklorid Synjardy 12,5 mg/1000 mg filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
- Tablettamag: kukoricakeményítő, kopovidon, vízmentes szilícium-dioxid, magnézium-sztearát
- Filmbevonat: hipromellóz, makrogol 400, titán-dioxid (E171), talkum.
A Synjardy 5 mg/850 mg filmtabletta és a Synjardy 5 mg/1000 mg filmtabletta sárga vas-oxidot (E172) is tartalmaz. A Synjardy 12,5 mg/850 mg filmtabletta és a Synjardy 12,5 mg/1000 mg filmtabletta fekete vas-oxidot (E172) és vörös vas-oxidot (E172) is tartalmaz.
Milyen a Synjardy külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Synjardy 5 mg/850 mg filmtabletta sárgásfehér, ovális, mindkét oldalán domború filmtabletta. Egyik oldalán "S5" jelöléssel és Boehringer Ingelheim emblémával, másik oldalán "850" jelzéssel ellátva. A tabletta 19,2 mm hosszú és 9,4 mm széles.
A Synjardy 5 mg/1000 mg filmtabletta barnássárga, ovális, mindkét oldalán domború filmtabletta. Egyik oldalán "S5" jelöléssel és Boehringer Ingelheim emblémával, másik oldalán "1000" jelzéssel ellátva. A tabletta 21,1 mm hosszú és 9,7 mm széles.
A Synjardy 12,5 mg/850 mg filmtabletta halvány rózsaszín, ovális, mindkét oldalán domború filmtabletta. Egyik oldalán "S12" jelöléssel és Boehringer Ingelheim emblémával, másik oldalán "850" jelzéssel ellátva. A tabletta 19,2 mm hosszú és 9,4 mm széles.
A Synjardy 12,5 mg/1000 mg filmtabletta sötét barnáslila, ovális, mindkét oldalán domború filmtabletta. Egyik oldalán "S12" jelöléssel és Boehringer Ingelheim emblémával, másik oldalán "1000" jelzéssel ellátva. A tabletta 21,1 mm hosszú és 9,7 mm széles.
A tabletta PVC/PVDC/alumínium adagonként perforált buborékcsomagolásban kerül forgalomba. Csomagolási egységei 10 × 1, 14 × 1, 30 × 1, 56 × 1, 60 × 1, 90 x 1 és 100 × 1 filmtablettát, gyűjtőcsomagolásai 120 db-os (2 db 60 × 1), 180 db-os (2 db 90 × 1) illetve 200 db-os (2 db 100 × 1) filmtablettát tartalmaznak.
Nem feltétlenül mindegyik csomagolási egység kerül kereskedelmi forgalomba.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2021.