DELIPID PLUS 40 mg/10 mg kemény kapszula

Hatóanyag:

rosuvastatin, ezetimibe

Csak vényre kapható

Kiszerelés:

30x buborékcsomagolásban

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

Nem

Eü. emelt támogatás:

Igen

  • Gyógyszerfőkategória:

    LIPIDSZINTET MÓDOSÍTÓ ANYAGOK, KOMBINÁCIÓK

  • Törzskönyvi szám:

    OGYI-T-22700/07

  • Gyógyszeralkategória:

    HMG CoA reduktáz gátlók és egyéb lipidszint-csökkentő szerek kombinációi

  • Gyártó:

    EGIS

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Delipid Plus és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Delipid Plus két különböző hatóanyagot tartalmaz egy kapszulában. Az egyik hatóanyag a rozuvasztatin, mely az úgynevezett sztatinok csoportjába tartozik, a másik hatóanyag az ezetimib.

A Delipid Plus az összkoleszterin, a "rossz" (LDL) koleszterin és a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjének csökkentésére használatos gyógyszer. Emellett emeli a "jó" (HDL) koleszterin szintjét. Ez a gyógyszer kétféle módon csökkenti az Ön koleszterinszintjét: csökkenti az emésztőrendszerből felszívódó és csökkenti a test által termelt koleszterin mennyiségét is.

A legtöbb embernél a magas koleszterinszint nem befolyásolja a közérzetet, mivel nem okoz tüneteket. Ha azonban ez az állapot kezeletlen marad, a zsírrészecskék beépülhetnek a vérerek falába, amely azok szűkületéhez vezet.
Előfordulhat, hogy ezek a beszűkült vérerek elzáródnak, így elégtelenné válik a szív vagy az agy vérellátása, mely szívinfarktus, vagy szélütés kialakulásához vezet. A koleszterinszintjének kezelésével csökkentheti a szívinfarktus, a szélütés (sztrók), vagy az ehhez kapcsolódó egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát.

A Delipid Plus olyan betegeknél használatos, akiknek a koleszterinszintje nem állítható be kizárólag diétával. A gyógyszer szedése alatt koleszterincsökkentő diétáját folytatnia kell.
Delipid Plus-t írhat fel kezelőorvosa - megegyező hatáserősségben -, ha Ön már szedi együtt a rozuvasztatint és ezetimibet.

A Delipid Plus olyan betegeknél használatos, akik szívbetegségben szenvednek. A Delipid Plus csökkenti a szívinfarktus, az agyi érkatasztrófa (sztrók), a szív véráramlását fokozó műtét vagy a kórházi kezelést igénylő mellkasi fájdalom előfordulásának kockázatát.

A Delipid Plus nem segíti elő a fogyást.


2. Tudnivalók a Delipid Plus szedése előtt

Ne szedje a Delipid Plus-t, ha:
- allergiás a rozuvasztatinra, ezetimibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- májbetegségben szenved.
- közepesen súlyos vagy súlyos vesekárosodásban szenved.
- visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél (miopátia).
- Ön szofoszbuvir/velpataszvir/voxilaprevir gyógyszerek kombinációját szedi (a máj úgynevezett hepatitisz C vírusfertőzésének kezelésére).
- korábban ismétlődő, más okkal nem magyarázható izomfájdalmat tapasztalt, vagy Önnél, illetve más családtagjainál előfordult már korábban izombetegség, vagy ha korábban egyéb koleszterinszint-csökkentő szer szedésekor izombántalom lépett fel.
- ciklosporin egyidejű alkalmazásakor (például szervátültetést követően alkalmazzák).
- terhes, vagy szoptat. Amennyiben a Delipid Plus-kezelés ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon kezelőorvosához. A nőknek a Delipid Plus szedése alatt megfelelő fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk, hogy elkerüljék a terhességet.
- Önnél korábban jelentkezett már súlyos bőrkiütés vagy bőrhámlás, hólyagosodás és/vagy szájfekély a Delipid Plus vagy más rozuvasztatintartalmú gyógyszer alkalmazását követően.
- a pajzsmirigye nem működik megfelelően (hipotireózis).
- rendszeresen, nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt.
- Ön ázsiai származású (japán, kínai, filippínó, vietnámi, koreai, vagy indiai).
- a fibrátok csoportjába tartozó, egyéb koleszterinszint-csökkentőt is szed (Lásd "Egyéb gyógyszerek és a Delipid Plus").

Amennyiben a fentiek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), keresse fel kezelőorvosát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Delipid Plus szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:
- veseproblémái vannak.
- májproblémái vannak.
- visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél, ha Ön vagy családtagjai közül többen is örökletes izombetegségben szenvednek, ha korábban egyéb koleszterinszint-csökkentő szer szedésekor izombántalom lépett fel. Azonnal tudassa kezelőorvosával, ha ismeretlen eredetű izomfájdalom jelentkezik Önnél, különösen, ha ezt rosszullét és láz is kíséri. Szintén mondja el kezelőorvosának vagy gyógyszerészének, ha izomgyengesége van, amely tartósan fennáll.
- Ön miaszténiában (egy általános izomgyengeséggel járó betegség, amely néhány esetben a légzőizmokat is érintheti) vagy okuláris miaszténiában (a szem izmainak gyengeségét okozó betegség) szenved vagy szenvedett, ugyanis a sztatinok néha súlyosbíthatják ezt az állapotot vagy miaszténia kialakulását okozhatják (lásd 4. pont).
- Ön ázsiai származású (japán, kínai, filippínó, vietnámi, koreai vagy indiai). Kezelőorvosának egyénre szabottan kell megállapítania az Ön számára megfelelő Delipid Plus adagot.
- fertőzések - beleértve a HIV-fertőzést vagy a hepatitisz C- (májgyulladás) fertőzést - kezelésére szed valamely gyógyszert, mint például lopinavir/ritonavir és/vagy atazanavir. Lásd "Egyéb gyógyszerek és a Delipid Plus".
- súlyos légzési elégtelenségben szenved.
- a fibrátok csoportjába tartozó, egyéb koleszterinszint-csökkentő szert szed. Lásd "Egyéb gyógyszerek és a Delipid Plus".
- rendszeresen fogyaszt nagy mennyiségű alkoholt.
- a pajzsmirigye nem működik megfelelően (hipotireózis).
- Ön elmúlt 70 éves (kezelőorvosának egyénre szabottan kell megállapítania az Ön számára megfelelő Delipid Plus adagot).
- fuzidinsav hatóanyag-tartalmú gyógyszert (bakteriális fertőzések kezelésére) szed vagy szedett (illetve kap vagy kapott injekció formájában) az elmúlt 7 napban. A fuzidinsav és a Delipid Plus egyidejű alkalmazása súlyos izomproblémát okozhat (rabdomiolízis).

Amennyiben a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak):
Ne vegyen be Delipid Plus 40 mg/10 mg kemény kapszulát (a legnagyobb adag), valamint bármilyen nagyságú Delipid Plus adag szedése előtt konzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével.

Súlyos bőrreakciókat - beleértve a Stevens-Johnson-szindrómát és eozinofíliával és szisztémás tünetekkel járó gyógyszerreakciót (DRESS) - jelentettek a Delipid Plus alkalmazásával összefüggésben. Hagyja abba a Delipid Plus alkalmazását és haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha a 4. pontban leírt tünetek bármelyikét észleli.

Néhány betegnél a sztatinok befolyásolhatják a máj működést. Ez egy egyszerű vizsgálattal kimutatható, mellyel a megemelkedett májenzimszinteket mérik a vérben. Ezért kezelőorvosa a Delipid Plus-terápia ideje alatt rendszeresen el fogja végeztetni ezt a vizsgálatot (májfunkciós vizsgálat). Fontos, hogy megjelenjen az előírt laboratóriumi vizsgálatokon.

Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, kezelőorvosa szoros megfigyelés alatt fogja tartani, amennyiben Ön cukorbeteg, vagy fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Önnél valószínűleg fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha vérében magas a cukor- és zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van.

Gyermekek és serdülők
A Delipid Plus alkalmazása 18 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülők számára nem ajánlott.

Egyéb gyógyszerek és a Delipid Plus
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak bármelyikét szedi:
- Ciklosporin (például szervátültetés után a beültetett szerv kilökődésének megelőzésére rendeli az orvos, egyidejű alkalmazásuk során a rozuvasztatin hatása fokozódik). Ciklosporin-kezelés ideje alatt ne szedje a Delipid Plus-t.
- Véralvadásgátlók, mint például warfarin, acenokumarol, fluindion (Delipid Plus kemény kapszulával együtt szedve véralvadásgátló hatásuk és a vérzésveszély fokozódhat), tikagrelor vagy klopidogrel.
- A vérzsír-csökkentő gyógyszerek egy másik családjába, a trigliceridszintet is csökkentő fibrátok közé tartozó szerek, (mint például gemfibrozil, és egyéb fibrátok). Egyidejű alkalmazásuk esetén a rozuvasztatin hatása fokozódik. Fibrát-típusú gyógyszer egyidejű alkalmazása során ne szedje a Delipid Plus 40 mg/10 mg kemény kapszulát!
- Kolesztiramin (koleszterinszint csökkentésére is alkalmazzák), mert befolyásolja az ezetimib hatását.
- Regorafenib (rosszindulatú daganatok kezelésére alkalmazzák).
- Darolutamid (rosszindulatú daganatok kezelésére alkalmazzák).
- A következő, vírusfertőzések (beleértve a HIV-fertőzést vagy a hepatitisz C-fertőzést is) kezelésére használt gyógyszerek, önmagukban vagy kombinációban (lásd a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" című pontot): ritonavir, lopinavir, atazanavir, szofoszbuvir, voxilaprevir, ombitaszvir, paritaprevir, daszabuvir, velpataszvir, grazoprevir, elbasvir, glekaprevir, pibrentaszvir.
- Alumínium-, illetve magnézium-tartalmú, gyomorsavat semlegesítő szerek (úgynevezett antacidumok; a rozuvasztatin vérszintjét csökkentik). Ennek esélye csökken, ha ezt a típusú gyógyszert a rozuvasztatin bevétele után 2 órával veszi be.
- Eritromicin (egy antibiotikum). Egyidejű alkalmazás esetén a rozuvasztatin hatása csökken.
- Fuzidinsav. Ha Önnek fuzidinsav-tartalmú gyógyszert kell szednie bakteriális fertőzésére, átmenetileg abba kell hagynia a Delipid Plus szedését. Kezelőorvosa meg fogja mondani, hogy mikor biztonságos a Delipid Plus-kezelés újrakezdése. A Delipid Plus és fuzidinsav egyidejű szedése ritkán izomgyengeséghez, izomérzékenységhez és izomfájdalomhoz (rabdomiolízis) vezethet. Rabdomiolízisről információt lásd még 4. fejezetben.
- Fogamzásgátló tabletta. Egyidejű szedése esetén a fogamzásgátló tablettából felszívódott nemi hormonok szintje megemelkedik.
- Hormonpótló terápia (megnő a vérben a hormon szintje).

Ha kórházi kezelésre szorul, vagy más betegség miatt részesül kezelésben, a gondozását végző egészségügyi szakembert tájékoztassa arról, hogy Delipid Plus-t szed.

A Delipid Plus egyidejű alkalmazása alkohollal
Ne vegyen be Delipid Plus 40 mg/10 mg kemény kapszulát (a legmagasabb dózis), ha Ön rendszeresen fogyaszt nagy mennyiségű alkoholt.

Terhesség és szoptatás
Ne szedje a Delipid Plus-t, ha Ön terhes, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne. Ha a Delipid Plus-kezelés ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon kezelőorvosához. A nők megfelelő fogamzásgátló módszerrel védekezzenek a teherbeeséstől a Delipid Plus-kezelés ideje alatt.
Ne szedje a Delipid Plus-t, ha szoptat, mivel nem ismert, hogy a gyógyszer átjut-e az anyatejbe.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Delipid Plus várhatóan nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Azonban a Delipid Plus-terápia ideje alatt néhány esetben jelentkezhet szédülés. Amennyiben szédülést tapasztal, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt megkísérelné a gépjárművezetést, vagy a gépek kezelését.

A Delipid Plus nátriumot tartalmaz
A készítmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz kemény kapszulánként, azaz gyakorlatilag "nátriummentes".


3. Hogyan kell szedni a Delipid Plus-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A Delipid Plus szedése során is folytatnia kell az előírt koleszterinszegény diétát és a testmozgást.

A készítmény ajánlott napi adagja felnőtteknek egy kapszula az adott hatáserősségből.

A Delipid Plus-t naponta egyszer kell bevenni.
A nap bármely szakában bevehető, étkezéssel vagy étkezéstől függetlenül. Egészben, vízzel nyelje le a kapszulákat.
Minden nap azonos időben vegye be gyógyszerét.

A Delipid Plus nem alkalmas kezdő terápiára. A terápia megkezdése, illetve a szükséges adagmódosítás csak a külön adott hatóanyagokkal végezhető el, és a megfelelő dózisok beállítása után lehet a Delipid Plus megfelelő hatáserősségére váltani.
A rozuvasztatin maximális napi adagja 40 mg. Ezt azok a betegek kapják, akiknek koleszterinszintjük magas és nagy a szívinfarktus vagy a szélütés kialakulásának kockázata, és akiknél a 20 mg-os dózissal nem sikerült megfelelő mértékű koleszterinszint-csökkenést elérni.

Rendszeres koleszterinszint-ellenőrzés
Fontos, hogy rendszeresen felkeresse kezelőorvosát a koleszterinszint megfelelő mértékű csökkenésének és szinten tartásának ellenőrzése céljából.

Ha az előírtnál több Delipid Plus-t vett be
Értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát, mert orvosi segítségre lehet szüksége.

Ha elfelejtette bevenni a Delipid Plus-t
Ne aggódjon, hagyja ki ezt az adagot és folytassa a kezelést az előírtak szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Delipid Plus szedését
Beszélje meg kezelőorvosával, ha abba szeretné hagyni a Delipid Plus szedését. Koleszterinszintje újra megemelkedhet, ha abbahagyja a Delipid Plus szedését.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Fontos tudnia, hogy melyek lehetnek ezek a mellékhatások.

Hagyja abba a Delipid Plus szedését és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli:
Ritka (1 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Allergiás reakciók, úgy mint az arc, az ajkak, a nyelv, illetve a torok duzzanata, melyek légzési és nyelési nehézséget okozhatnak.
- Szokatlan izomérzékenység vagy izomfájdalom, mely a vártnál tovább tart. Ritkán egy rabdomiolízisnek nevezett, potenciálisan életet veszélyeztető izomkárosodás alakulhat ki, mely rossz közérzethez, lázhoz és vesekárosodáshoz vezet.
- Lupusz-szerű betegség tünetegyüttese (beleértve a kiütést, ízületi problémákat, és a vérsejteket érintő hatásokat).
- Izomszakadás.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- A törzsön elhelyezkedő vöröses, nem kiemelkedő, céltáblaszerű vagy körkörös foltok, amelyek középen gyakran hólyagot tartalmaznak; bőrhámlás; fekélyek a szájban, a torokban, az orrban, nemi szerveken és a szemen. Ezeket a súlyos bőrkiütéseket láz és/vagy influenzaszerű tünetek előzhetik meg (Stevens-Johnson-szindróma).
- Kiterjedt bőrkiütés, magas láz és duzzadt nyirokcsomók (DRESS-szindróma vagy gyógyszerrel összefüggő túlérzékenységi szindróma).
- Eritéma multiforme jele lehet (a bőrt és a nyálkahártyát érintő életet veszélyeztető allergiás reakciók).

Egyéb lehetséges mellékhatások

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Fejfájás
- Székrekedés
- Hányinger
- Izomfájdalom
- Gyengeségérzés
- Szédülés
- A vizeletben megjelenő fehérje mennyiségének növekedése - ez rendszerint a rozuvasztatin-kezelés felfüggesztése nélkül, magától visszaáll a normál értékre
- Cukorbetegség. A cukorbetegségnek nagyobb a valószínűsége, amennyiben az Ön vérében magas a cukor- és zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van. Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, kezelőorvosa megfigyelés alatt fogja tartani.
- Hasi fájdalom
- Hasmenés
- Puffadás (túlzott mennyiségű gáz a belekben)
- Fáradtság
- Bizonyos májfunkciós laboratóriumi értékek (transzaminázok) emelkedése

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés
- Bizonyos izomfunkciós laboratóriumi értékek (CK) szintjének emelkedése
- Köhögés
- Emésztési zavarok
- Gyomorégés
- Ízületi fájdalom
- Izomgörcsök
- Nyakfájdalom
- Csökkent étvágy
- Fájdalom
- Mellkasi fájdalom
- Hőhullámok
- Magas vérnyomás
- Bizsergő érzés
- Szájszárazság
- Gyomornyálkahártya-gyulladás
- Hátfájdalom
- Izomgyengeség
- Lábak és kezek fájdalma
- Vizenyő (duzzanat), különösen a kezeken és a lábakon

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Hasnyálmirigy-gyulladás, mely erős hasi fájdalmat okoz, amely a hátba sugározhat
- Vérlemezkeszám-csökkenés

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Sárgaság (a bőr és a szemek sárgás elszíneződése)
- Májgyulladás (hepatitisz)
- Vér megjelenése a vizeletben
- A karon és lábon jelentkező idegi eredetű tünetek (mint például zsibbadás)
- Emlékezetkiesés
- Férfiak esetében az emlő megnagyobbodása (ginekomasztia)

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- Légszomj
- Vizenyős duzzanat (ödéma)
- Alvászavarok, beleértve az álmatlanságot és a rémálmokat is
- Szexuális zavarok
- Depresszió
- Légzéssel kapcsolatos panaszok, mint például tartósan fennálló köhögés és/vagy légszomj vagy láz
- Ínsérülés
- Izomgyengeség, amely tartósan fennáll
- Epekövesség vagy epehólyag-gyulladás (ami hasi fájdalmat, hányingert és hányást okozhat)
- Miaszténia grávisz (általános izomgyengeséget okozó betegség, amely néhány esetben a légzőizmokat is érintheti)
- Okuláris miaszténia (a szem izmainak gyengeségét okozó betegség)
Beszéljen kezelőorvosával, ha aktivitás után rosszabbodó gyengeséget érez a karjában vagy lábában, illetve ha kettős látást, szemhéjcsüngést, nyelési nehézséget vagy légszomjat tapasztal.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, Postafiók 450, H-1372 Budapest, honlap: www.ogyei.gov.hu
elektronikus bejelentő form: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Delipid Plus-t tárolni?

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
A fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Delipid Plus?
- A készítmény hatóanyaga a rozuvasztatin (rozuvasztatin-cink formájában) és az ezetimib. Egy kapszula 40 mg rozuvasztatinnak megfelelő mennyiségű rozuvasztatin-cinket és 10 mg ezetimibet tartalmaz.
- Egyéb összetevők (segédanyagok):
Mag: szilikátos mikrokristályos cellulóz (mikrokristályos cellulóz (E460) és vízmentes kolloid szilícium-dioxid (E551)), vízmentes kolloid szilícium-dioxid (E551), magnézium-sztearát (E572), povidon (E1201), kroszkarmellóz-nátrium (E468), mikrokristályos cellulóz (E460), mannit (E421), nátrium-lauril-szulfát (E514), alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropilcellulóz (E463)
Kapszulahéj:
kupak: vörös vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), zselatin
test: zselatin, sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171)

Milyen a Delipid Plus külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Küllem:
Vörös kupakos, sárga testű, jelzés nélküli, önzáró Coni Snap típusú, kemény zselatin kapszula.

Csomagolás:
10 db, 28 db, 30 db, 56 db, 60 db, 84 db, 90 db kemény kapszula OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban, betegtájékoztatóval.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2023. 04. 01.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2024.