AMPRILAN 2,5 mg tabletta

Hatóanyag:

ramipril

Csak vényre kapható

Kiszerelés:

30x

Tájékoztató ár:

-

Normatív TB-támogatás:

326

Eü. emelt támogatás:

Nem

  • Gyógyszerfőkategória:

    ACE-INHIBITOROK, ÖNMAGUKBAN

  • Törzskönyvi szám:

    OGYI-T-10554/04

  • Gyógyszeralkategória:

    ACE-inhibitorok, önmagukban

  • Gyártó:

    KRKA d.d.

Betegtájékoztató

Milyen típusú gyógyszer az Amprilan és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Amprilan egy ramipril hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. Az úgynevezett ACE-gátlók (angiotenzin konvertáló enzim gátlók) csoportjába tartozik.
Az Amprilan az alábbiak szerint hat:
- csökkenti az Ön szervezetében azoknak az anyagoknak a termelését, amelyek emelhetik a vérnyomást,
- ellazítja és tágítja az ereket,
- megkönnyíti a szív számára a vér keringtetését a szervezetében.
- Az Amprilan alkalmazható:
- magas vérnyomás (hipertónia) kezelésére,
- szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére,
- vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére (függetlenül attól, hogy Ön cukorbetegségben szenved-e vagy sem),
- a szív kezelésére, amikor az nem tud elegendő vért pumpálni a szervezet többi részébe (szívelégtelenség),
- szívinfarktust (miokardiális infarktust) követő kezelésre szívelégtelenség esetén.
- Tudnivalók az Amprilan szedése előtt

- Ne szedje az Amprilan tablettát:
- ha allergiás a ramiprilre vagy bármely más ACE-gátlóra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- Az allergiás reakció tünetei lehetnek a kiütés, a nyelési vagy légzési nehézség, ajkainak, arcának, nyelvének vagy torkának duzzanata.
- ha Önnél már jelentkezett olyan súlyos allergiás reakció, amit angioödémának neveznek. Ennek jelei lehetnek a viszketés, csalánkiütés, vörös foltok a kezén, lábán és a torkán, a torok, nyelv és a szem körüli terület és az ajkak duzzanata, a nyelési vagy légzési nehézség.
- amennyiben Ön művese-kezelésben, vagy bármely vérszűrő eljárásban részesül. Az alkalmazott berendezéstől függően az Amprilan-kezelés nem biztos, hogy megfelelő Önnek.
- amennyiben olyan vesebetegségben szenved, amikor a vese vérellátása csökkent (veseartéria szűkület).
- a terhesség utolsó 6 hónapjában (lásd szintén "Terhesség és szoptatás" c. részt)
- amennyiben az Ön vérnyomása rendellenesen alacsony vagy bizonytalan. Ezt a döntést kezelőorvosának kell meghoznia.
- ha cukorbetegségben szenved vagy károsodott a veseműködése és aliszkirén hatóanyag tartalmú vérnyomáscsökkentő gyógyszert kap.
Ne alkalmazza az Amprilan tablettát, ha az előbbiek bármelyike érvényes Önre. Ha nem biztos benne, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bevenné az Amprilan tablettát.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Amprilan tabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha Önnek szív- máj vagy veserendellenessége van;
- ha Ön jelentős folyadék- vagy sóveszteséget szenvedett a szokásosnál is hevesebb hányás, hasmenés vagy izzadás miatt, ha Ön sószegény diétán van, hosszabb ideje vízhajtókat (diuretikumokat) szed vagy művesekezelésben (dialízis) részesül;
- ha Ön rovarmérgekkel szembeni deszenzibilizáló kezelésben fog részesülni;
- ha érzéstelenítést fognak Önnél alkalmazni. Ezt vagy műtét vagy fogászati beavatkozás esetén alkalmazzák. Egy nappal a beavatkozás előtt felfüggesztheti az Amprilan-kezelést, kérje ki kezelőorvosa tanácsát.
- ha magas vérének a káliumszintje (és ezt a vérvizsgálat is igazolta);
- ha olyan gyógyszereket szed vagy olyan állapotban van, ami csökkentheti a vérében a nátrimszintet. A kezelőorvosa rendszeresen vérvételt végeztethet, hogy az Ön vérében a nátriumszintet ellenőrizze, kölönösen akkor, ha Ön idős beteg.
- ha mTOR inhibitoroknak nevezett gyógyszereket szed (pl.: temszirolimusz, everolimusz, szirolimusz) vagy vildagliptint (diabetesz kezelésére), mert ezek növelhetik egy súlyos allergiás reakció, az angioödéma kockázatát.
- ha ún. kollagén-betegségben szenved, mint például szkleroderma vagy a szisztémás lupusz eritematózusz betegség;
- ha Ön a következő, magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerk bármelyikét szedi:
- angiotenzin II receptor blokkoló (ARB) (zartánok néven is ismertek - például valzartán, telmizartán, irbezartán), különösen akkor, ha cukorbetegséggel összefüggő vesebetegségben szenved.
- aliszkirén.
- Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizheti az Ön veseműködését, vérnyomását és az elektrolit szinteket (pl. kálium) a vérben.
- Lásd még a "Ne szedje az Amprilan tablettát" pontban szereplő információkat.
- Tájékoztatnia kell kezelőorvosát, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy terhes lehet). Az Amprilan nem ajánlott a terhesség első 3 hónapjában és súlyos rendellenességet okozhat a terhesség első 3 hónapját követően, lásd szintén "Terhesség és szoptatás".
- Gyermekek és serdülők
- Az Amprilan nem ajánlott gyermekkorban és serdülőkorúaknál 18 éves kor alatt, mivel ebben a betegcsoportban az Amprilan biztonságosságát és hatékonyságát még nem bizonyították.

- Amennyiben a fent felsoroltak közül valamelyik illik Önre (vagy nem tudja biztosan, hogy illik-e) kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi az Amprilan-t.

- Egyéb gyógyszerek és az Amprilan
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket (és a gyógynövény tartalmú készítményeket) is. Ez azért fontos, mert az Amprilan befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Ugyanakkor más gyógyszerek is befolyással lehetnek az Amprilan hatására.
- Kérjük, jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Csökkenthetik az Amprilan hatását:
- Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroid gyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav)
- Az alacsonyvérnyomás, sokk, szívelégtelenség, asztma vagy allergiás állapotok kezelésére szolgáló gyógyszerek pl. efedrin, noradrenalin vagy adrenalin. Kezelőorvosának ellenőriznie kell a vérnyomását.
- Kérjük, jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Ezek a gyógyszerek fokozhatják a valószínűségét, hogy Önnél mellékhatás jelentkezik, ha együtt szedi az Amprilannal.
- Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroid gyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav)
- Daganatellenes gyógyszerek (kemoterápiás gyógyszerek)
- temszirolimusz (rákbetegség kezelésére),
- A beültetett szervek kilökődését gátló gyógyszerek, pl. ciklosporin
- szirolimusz, everolimusz (átültetett szerv kilökődésének megelőzésére),
- Vizelethajtók, pl. furoszemid
- Gyógyszerek, amelyek emelhetik a vér káliumszintjét, pl. spironolakton, triamteren, amilorid, kálium sók, heparin (vérhígító)
- Gyulladásos betegségek kezelésére szolgáló szteroidok, pl. prednizolon
- Allopurinol (a húgysav csökkentésére szolgál a vérben)
- Prokainamid (szívritmus rendellenességek kezelésre)
- trimetoprim és ko-trimoxazol (baktériumok által okozott fertőzések kezelésére),
- vildagliptin (2-es típusú cukorbetegség kezelésére).
- Kérjük, jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Az Amprilan befolyásolhatja hatásukat.
- Cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. szájon át alkalmazandó vércukorszint csökkentők és az inzulin. Az Amprilan csökkentheti a vércukorszintet. Fokozottan ellenőrizze a vércukorszintjét, ha Amprilant szed.
- Lítium (mentális betegségek kezelésére). Az Ön lítium szintjét fokozottan ellenőriznie kell kezelőorvosának.
- Amennyiben a fent felsoroltak közül valamelyik illik Önre, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi az Amprilant.
- Lehet, hogy orvosának meg kell változtatnia a gyógyszerek adagját, és/vagy egyéb óvintézkedéseket tehet:
- Ha Ön angiotenzin II receptor blokkolót (ARB) vagy aliszkirent szed (lásd még a "Ne szedje az Amprilan tablettát" és a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" pontok alatti információt).
- Az Amprilan egyidejű bevétele étellel és itallal
- Ha az Amprilan-kezelés során alkoholt fogyaszt, szédülhet, vagy bizonytalanság érzése lehet. Amennyiben nem biztos, hogy mennyi alkoholt fogyaszthat az Amprilan-kezelés alatt, kérdezze meg kezelőorvosát, mivel a vérnyomás csökkentő gyógyszerek és az alkohol egymás hatását erősíthetik.
- Az Amprilan étellel együtt vagy anélkül is bevehető.

- Terhesség és szoptatás
- Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

- Terhesség
- Tájékoztatnia kell kezelőorvosát, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy terhes lehet). Az Amprilan szedése nem ajánlott a terhesség első 12 hetében, a 13. héttől kezdődően pedig semmiképpen nem szedheti a terhesség ideje alatt, mivel súlyos rendellenességet okozhat.
- Azonnal jelezze kezelőorvosának, ha terhes lesz. Tervezett terhesség esetén egy megfelelő alternatív kezelési módra ajánlott áttérni.
- Szoptatás
- Nem szedheti az Amprilant, ha szoptat.
- Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
- Szédülhet az Amprilan kezelés során. Ez gyakoribb az Amprilan-kezelés megkezdésekor, vagy az adag emelésekor. Ha ez a tünet jelentkezik, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket.
- Az Amprilan laktózt tartalmaz
- Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

- Hogyan kell szedni az Amprilant?
- A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.
- Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- A gyógyszer szedése
- Mindennap, ugyanabban az időben, szájon át vegye be a gyógyszert.
- Egészben, folyadékkal nyelje le a tablettát.
- Ne törje össze vagy rágja szét a tablettát.
- Mennyi gyógyszert vegyen be?
- Magas vérnyomás kezelésére
- A szokásos kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.
- Kezelőorvosa addig fogja módosítani az adagot, amíg a megfelelő vérnyomásértéket be nem sikerül állítani.
- A maximális napi adag 10 mg naponta egyszer.
- Amennyiben Ön már szed vizelethajtó gyógyszereket, kezelőorvosa megszakíthatja a szedést vagy módosíthatja a vizelethajtó adagját, mielőtt elkezdi az Amprilan kezelést.
- Szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére
- A szokásos kezdő adag 2,5 mg naponta egyszer.
- Kezelőorvosa növelheti az adagot.
- A szokásos napi adag 10 mg naponta egyszer.
- A vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére
- A szokásos kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.
- Kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- A szokásos napi adag 5 mg vagy 10 mg naponta egyszer.
- Szívelégtelenség kezelésére
- A szokásos kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer.
- Kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- A maximális napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.
- Szívinfarktust követően alkalmazandó kezelés
- A szokásos kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer - 2,5 mg naponta kétszer.
- A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- A szokásos napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.
- Idős betegek esetén
- Kezelőorvosa csökkenteni fogja a kezdőadagot és lassabban fogja módosítani a kezelés során az adagot.
- Ha az előírtnál több Amprilan tablettát vett be
- Azonnal beszéljen kezelőorvosával vagy menjen a legközelebbi kórházi sürgősségi osztályra. Ne vezessen a kórházba, kérjen meg valakit, hogy vigye el, vagy hívja a mentőket. Vigye magával a gyógyszerét, ebből fogja a kezelőorvosa pontosan tudni, hogy milyen gyógyszert vett be.
- Ha elfelejtette bevenni az Amprilan tablettát
- Vegye be a következő adagot, amikor legközelebb esedékes.
- Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.
- Ha idő előtt abbahagyja az Amprilan tabletta szedését
- Szedje kitartóan a gyógyszerét mindaddig, amíg az orvosa azt nem mondja, hogy hagyja abba. Ne hagyja abba az Amprilan tabletta szedését csupán azért, mert jobban érzi magát. Ha abbahagyja, betegsége kiújulhat.
- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Lehetséges mellékhatások
- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
- Azonnal hagyja abba az Amprilan szedését és keresse fel kezelőorvosát, ha az alábbi súlyos mellékhatások valamelyikét tapasztalja magán, mivel lehetséges, hogy sürgős orvosi beavatkozásra lesz szükség:
- Az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata, emiatt nehezített lehet a nyelés vagy a légzés, továbbá viszketés és kiütések. Ezek az Amprilan által kiváltott súlyos allergiás reakció jelei lehetnek.
- Súlyos bőrreakciók, beleértve a kiütést, a fekélyképződést a szájban, meglévő bőrbetegségének rosszabbodását, a bőr vörösödését, hólyagosodását vagy leválását (az ún. Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis vagy eritéma multiforme néven ismert betegség).
- Azonnal jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak valamelyikét tapasztalja:
- Gyorsabb szívverés, szabálytalan vagy heves szívdobogás (ún. palpitáció), mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban vagy ennél is súlyosabb szívbetegségek, beleértve a szívinfarktust, vagy az agyvérzést.
- Légszomj vagy köhögés, ezek tüdőrendellenességek jelei lehetnek.
- Könnyebben kialakuló véraláfutás, hosszabb ideig tartó vérzés, vagy vérzésre utaló bármilyen jel (pl. ínyvérzés), lila tűszúrásszerű pöttyök a bőrön, vagy ha a szokásosnál könnyebben kap el fertőző betegségeket, torokfájás és láz, fáradtság, gyengeség, szédülés vagy sápadt bőr. Ezek a tünetek a vérképzőszervi és csontvelő rendellenességek jelei lehetnek.
- Súlyos gyomorfájdalom, amely a hátba is kisugárzik. Ez a hasnyálmirigy gyulladás jele lehet (pankreatitis).
- Láz, hidegrázás, fáradtság, étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger, a bőr vagy a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság). Ezek olyan májbetegség jelei lehetnek, mint a májgyulladás (hepatitisz) vagy a májkárosodás.
- Egyéb mellékhatások lehetnek még:
- Jelezze kezelőorvosának ha az alábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább fennáll.
- Gyakori (10 beteg közül egynél kevesebbet érint)
- Fejfájás, fáradtság
- Szédülés. Ez a tünet gyakrabban jelentkezik az Amprilan-kezelés kezdetén, illetve az adag emelése esetén.
- Gyengeség/ájulás, hipotónia (rendellenesen alacsony vérnyomás), különösen akkor, amikor gyorsan áll fel vagy ül le.
- Száraz, ingerlő köhögés, arcüreggyulladás (szinuszitisz) vagy hörghurut, légszomj
- Gyomor- vagy bélfájdalom, hasmenés, emésztési zavar, hányinger vagy hányás
- Kiütés, mely lehet kiemelkedő vagy nem kiemelkedő is
- Mellkasi fájdalom
- Görcsök, vagy fájdalom az izmokban
- A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál magasabb kálium-szintet jeleznek a vérben
- Nem gyakori (100 beteg közül egynél kevesebbet érint)
- Egyensúly problémák (forgó jellegű szédülés)
- Viszketés vagy rendellenes bőrérzékelés, mint pl. zsibbadás, bizsergés, szúró vagy égő érzés, lúdbőrös érzés (paresztézia)
- Az ízérzés elvesztése vagy megváltozása
- Alvászavarok
- Depressziós állapot, szorongás, feszültebbnek érzi magát a szokásosnál vagy nyugtalanság
- Orrdugulás, légzési nehézség vagy asztmájának rosszabbodása
- Duzzanat a beleiben, amelyet bélrenszeri angioödémának neveznek, mely hasi fájdalommal, hányással és hasmenéssel jár
- Gyomorégés, székrekedés vagy szájszárazság
- Fokozott vízfelvétel és -ürítés
- A szokásosnál fokozottabb izzadás
- Csökkent étvágy vagy étvágytalanság (anorexia)
- Szaporább vagy szabálytalan szívverés.
- Duzzadt karok és lábak. Ezek a fokozott vízvisszatartás jelei lehetnek.
- Kipirulás
- Homályos látás
- Ízületi fájdalom
- Láz
- Szexuális működési zavar férfiakban, illetve csökkent szexuális vágy férfiakban és nőkben.
- Bizonyos fehérvérsejt-típus megnövekedett száma (eozinofília) a vérvizsgálati eredményben
- A vérvizsgálati eredmények változást mutatnak a máj-, hasnyálmirigy- vagy vesefunkciós értékekben.
- Ritka (1000 beteg közül egynél kevesebbet érint)
- Bizonytalanság vagy zavartság érzése
- Vörös és duzzadt nyelv
- Erőteljes bőrleválás vagy hámlás, viszkető göbös kiütés
- Körömrendellenességek (a köröm meglazulása vagy leválása a körömágyból)
- Bőrkiütés vagy bevérzések a bőrön
- Foltok a bőrön és hideg végtagok
- Vörös, viszkető, duzzadt vagy vizenyős szemek
- Hallásromlás vagy fülcsengés
- Gyengeség érzése
- A vérvizsgálati eredmények csökkenést mutatnak a vörösvértestek, fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék számában és a hemoglobin mennyiségében
- Nagyon ritka (10 000 beteg közül egynél kevesebbet érint)
- A szokásosnál fokozottabb fényérzékenység
- Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- Koncentrált (sötét színű) vizelet, rossz közérzet, izomgörcsök, zavarodottság és rángógörcsök - mindezeket a nem megfelelő antidiuretikus hormonelválasztás tünetegyüttes idézheti elő. Ha ezek a tünetek jelentkeznék Önnél, a lehető leghamarabb forduljon a kezelőorvosához!

- Egyéb jelentett mellékhatások:
- Jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább fennáll.
- Koncentrációzavar
- Duzzadt száj
- A vérvizsgálati eredmények túlzottan kevés vérsejetet mutatnak
- A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál alacsonyabb nátriumszintet mutatnak a vérben
- A kéz- és a lábujjak színe a hidegben megváltozik és bizseregő vagy fájdalmas érzés jelentkezik, amikor újra felmelegednek (Raynaud-jelenség)
- A mell megnagyobbodása férfiakban
- Lelassult vagy gátolt reakciók
- Égő érzés
- A szaglás megváltozása
- Hajhullás
- Mellékhatások bejelentése

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
- A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

- Hogyan kell az Amprilant tárolni?
- A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
- A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
- Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
- Nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
- Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógy-szerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

- A csomagolás tartalma és egyéb információk
- Mit tartalmaz az Amprilan tabletta?
- A készítmény hatóanyaga a ramipril.
- 1,25 mg ramipril tablettánként.
- 2,5 mg ramipril tablettánként.
- 5 mg ramipril tablettánként.
- 10 mg ramipril tablettánként.
- Egyéb összetevők (segédanyagok): nátrium-hidrogén-karbonát (E500), laktóz-monohidrát, kroszkarmellóz-nátrium, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, nátrium-sztearil-fumarát, sárga vasoxid (E172) - csak a 2,5 mg és 5 mg tablettában, vörös vasoxid (E172) - csak az 5 mg tablettában
Milyen az Amprilan tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Amprilan 1,25 mg tabletta: fehér vagy törtfehér, hosszúkás, lapos (8×4 mm) tabletta.
Amprilan 2,5 mg tabletta: sárga, hosszúkás, lapos (10×5 mm) tabletta.
Amprilan 5 mg tabletta: rózsaszínű, hosszúkás, lapos (8,8×4,4 mm) tabletta.
Amprilan 10 mg tabletta: fehér vagy törtfehér, hosszúkás, lapos (11×5,5 mm) tabletta.
10, 20, 30, 50, 60, 90, 100 db tabletta OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2016. 09. 01.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2024.