Gyógyszerkereső

KERESETT GYÓGYSZER NEVE

Ára

DIPHERELINE SR 11,25 mg por és oldószer retard szuszpenziós injekcióhoz

Hatóanyag:
triptorelin

Csak vényre kapható

Kiszerelés:
1 poramp. +1 oldószeramp. + szerelék


Tájékoztató ár: -

Normatív TB-támogatás: Nem

Eü. emelt támogatás: Nem

Gyógyszerfőkategória: HORMONOK ÉS ROKON VEGYÜLETEK Törzskönyvi szám: OGYI-T-9082/01
Gyógyszeralkategória: Gonadotropin releasing hormon analógok Gyártó: Ipsen Pharma

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Diphereline SR 11,25 mg injekció és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Ez a gyógyszer egy természetes hormon-analóg. A Diphereline SR 11,25 mg injekció triptorelint tartalmaz. A triptorelin a GnRH (gonadotropin-rilízing hormon: a nemi hormonok felszabadulásáért felelős anyag) nevű hormonhoz hasonlít (GnRH-analóg). Ez egy elnyújtott hatású gyógyszerforma, mely a 3,75 mg triptorelint lassan, 3 hónap (12 hét) alatt adja le. A triptorelin férfiakban a tesztoszteron hormon szintjét, nőkben az ösztrogén hormon szintjét csökkenti.
A Diphereline SR 11,25 mg-ot alkalmazzák:
Férfiaknál
- Olyan hormonfüggő prosztatarák (dülmirigyrák) kezelésére, amely helyileg előrehaladott vagy már a test más részeire is átterjedt (metasztatikus daganat).
- A prosztata magas kockázatú, lokalizált vagy helyileg előrehaladott, hormonfüggő daganatainak kezelésére sugárkezeléssel (radioterápiával) kombinálva.
Nőknél
- A méhnyálkahártya rendellenes helyen történő megtapadásának (endometriózis) kezelésére.
Gyermekeknél
- a nagyon fiatal korban (lányoknál 8, fiúknál 10 éves kor előtt) bekövetkező nemi érés, serdülés (pubertás prékox) kezelésére. A betegtájékoztató a továbbiakban ezt "korai pubertás"-ként említi.
2. Tudnivalók a Diphereline SR 11,25 mg injekció alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a Diphereline SR 11,25 mg injekciót
- ha allergiás (túlérzékeny) a triptorelinre, vagy a gonadotropin-rilízing hormonra (GnRH) vagy egyéb GnRH-analógra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha Ön terhes vagy szoptat.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Egyes esetekben a Diphereline SR 11,25 mg injekciót alkalmazó betegeknél depresszió kialakulását jelentették, mely akár súlyos is lehet. Értesítse kezelőorvosát, amennyiben a Diphereline SR 11,25 mg injekció alkalmazása során depresszív hangulat alakul ki Önnél. Lehet, hogy kezelőorvosa figyelemmel akarja kísérni az Ön depresszióját a kezelés során.
Férfiak
Ha Ön véralvadásgátló szereket használ, az injekció helyén véraláfutást észlelhet.
Kezdetben emelkedik a férfi nemi hormonok szintje, ami egyes daganatos tünetek rosszabbodásához vezethet. Keresse fel kezelőorvosát, ha ez előfordul. Kezelőorvosa adhat Önnek egy bizonyos gyógyszert (úgynevezett antiandrogént), hogy megelőzze ezeknek a tüneteknek a rosszabbodását.
Mint egyéb GnRH-analóg szerek esetén egyes esetekben a gerincvelő-összenyomódásra (kompressziójára) utaló tünetek (fájdalom, a lábak zsibbadása vagy gyengesége), vagy húgycső-elzáródás (vizelési nehézség) léphet fel a kezelés első heteiben. Ha ilyen tünetek lépnek fel, haladéktalanul forduljon kezelőorvosához, aki értékeli az állapotát, és megfelelő kezelésben részesíti.
Sebészeti kasztráció után a triptorelin nem hoz létre további tesztoszteron-szint csökkenést, ezért a here eltávolítása után nem szabad használni.
Ha Ön agyalapi mirigy (hipofízis) vagy nemi hormon funkciós vizsgálatok előtt áll, az eredmények a Diphereline SR 11,25 mg-kezelés alatt és közvetlenül annak befejezése után félrevezetőek lehetnek.
Felnőtteknél hosszabb időn át triptorelin vagy egyéb GnRH analóg terápia esetén megnő a vékony vagy gyenge csontok kialakulásának kockázata, különösen alkoholisták, dohányosok, vagy ha a családi előzményben csontritkulás (olyan állapot, ami a csontok erősségét befolyásolja) szerepel, nem megfelelő diéta vagy görcsgátló gyógyszerek szedése (epilepszia vagy görcsrohamok elleni szerek) vagy kortikoszteroid (szteroidok) alkalmazása esetén. Ha bármilyen kóros eltérése - mint például csontritkulás - van, amely érinti a csontjait, tájékoztassa kezelőorvosát. Ez befolyásolhatja a kezelőorvosa döntését, hogy milyen kezelésben részesítse.
.
Ha Ön cukorbeteg vagy szívbeteg, tájékoztassa kezelőorvosát.
Ha Ön bármilyen szív-és érrendszeri betegségben szenved, beleértve a szív ritmuszavarait is (aritmia) vagy ezen betegségek kezelésére szolgáló gyógyszert szed, tájékoztassa kezelőorvosát. A Diphereline SR 11,25 mg injekció alkalmazásával a szívritmuszavarok előfordulásának kockázata emelkedhet.
Ha Önnek agyalapi mirigy-megnagyobbodása (jóindulatú daganat) van, de erről nem tudott, ezt felfedezhetik a Diphereline SR 11,25 mg injekciós kezelés alatt; ennek tünetei közé tartoznak a hirtelen fejfájás, látászavarok, szemizmok bénulása.
Nők
Felnőtteknél, ha a Diphereline SR 11,25 mg injekció vagy egyéb GnRH-analóg-terápiát hosszabb ideig alkalmaznak, megnő a vékony vagy gyenge csontok kialakulásának kockázata, különösen alkoholistáknál, dohányosoknál, vagy ha a családi előzményben csontritkulás (olyan állapot, ami a csontok erősségét befolyásolja) szerepel, nem megfelelő diéta vagy görcsgátló gyógyszerek szedése (epilepszia vagy görcsrohamok elleni szerek) vagy kortikoszteroid (szteroidok) alkalmazása esetén. Ha bármilyen kóros eltérése - mint például csontritkulás - van, amely érinti a csontjait, tájékoztassa kezelőorvosát. Ez befolyásolhatja kezelőorvosa döntését, hogy milyen kezelésben részesítse.
A kezelés első hónapjában hüvelyi vérzése lehet azután, hogy havi vérzése normálisan megszűnt.
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a kezelés első hónapja után vérzése van.
Havi vérzése 2-3 hónappal az utolsó injekció után fog kezdődni. A kezelés első hónapjában és az utolsó injekció után a fogamzásgátlás valamilyen módszerét (nem fogamzásgátló tablettát) kell alkalmazni, ha a kezelést nem a meddőség ellen alkalmazták.
Ha Önnek cukorbetegsége (diabétesze) vagy magas vérnyomása van, tájékoztassa erről kezelőorvosát. Orvosa ellenőrizni fogja az Ön vércukorszintjét és vérnyomását a kezelés ideje alatt.
Ha Ön depresszióban szenved, tájékoztassa erről kezelőorvosát. Lehet, hogy kezelőorvosa figyelemmel akarja kísérni az Ön depresszióját a kezelés során.
Gyermekek és serdülők
A korai pubertásban szenvedő leányoknál a kezelés első hónapjában hüvelyi vérzés léphet fel.
Amennyiben növekedő (progresszív) agydaganata van, kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát.
A kezelés megszakítása vagy befejezése után a serdülés (pubertás) folytatódik.
Lányoknál a havi vérzés (menstruáció, menzesz) átlagosan a kezelés után egy évvel kezdődik.
A másfajta eredetű korai pubertást kezelőorvosának ki kell zárnia a kezelés megkezdése előtt.
A kezelés alatt a csont ásványianyag-tartalma (denzitása) csökkenhet, a kezelés befejezését követően ez az érték rendeződik.
Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben a kezelés leállítása után hirtelen fellépő csípőfájdalmat tapasztal.
Ha a fenti tünetek bármelyike miatt aggódik, forduljon kezelőorvosához.
Egyéb gyógyszerek és a Diphereline SR 11,25 mg injekció
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A Diphereline SR 11,25 mg injekció kölcsönhatásba léphet egyéb szívritmuszavarok kezelésére alkalmazott gyógyszerekkel (például kinidin, prokainamid, amiodaron, szotalol, dofetilid, ibutilid),vagy megnövelheti a szívritmuszavarok előfodulásának kockázatát, ha egyéb gyógyszerekkel, például metadonnal (fájdalomcsillapításra és gyógyszerfüggőség esetén a méregtelenítés részeként alkalmazzák), moxifloxacinnal (egy antibiotikum), antipszichotikumokkal (súlyos elmebetegségben alkalmazott gyógyszerek) együtt alkalmazzák.
Terhesség és szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.
A Diphereline SR 11,25 mg injekció nem adható terhesség alatt vagy szoptatáskor.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Szédülés, fáradtság vagy látászavarok (pl. homályos látás) léphetnek fel. Ezek lehetnek az injekciós kezelés mellékhatásai vagy az alapbetegség következményei. Ha Ön bármelyik fenti mellékhatást tapasztalja, ne vezessen gépkocsit, és ne használjon munkagépeket.
A Diphereline SR 11,25 mg injekció nátriumot tartalmaz
A készítmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz injekciós üvegenként, azaz gyakorlatilag nátrium mentes.
3. Hogyan kell alkalmazni a Diphereline SR 11,25 mg injekciót?
A Diphereline SR 11,25 mg injekciót kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember fogja Önnek izomba (intramuszkulárisan) beadni.
Az injekció előkészítésére vonatkozó információkat lásd a betegtájékoztató végén.
Az elkészült oldat egyéb gyógyszerekkel nem keverhető.
Prosztatarák kezelése
A prosztatarák Diphereline SR 11,25 mg-mal történő kezelése hosszú ideig tartó kezelés.
Magas kockázatú, lokalizált és helyileg előrehaladott, hormonfüggő prosztatarák esetén sugárkezeléssel (radioterápiával) egyidejűleg alkalmazva a kezelés ajánlott időtartama 2-3 év.
A készítmény szokásos adagja: 1 injekciós üveg Diphereline SR 11,25 mg-ot adnak intramuszkulárisan (izomba) 3 havonta egyszer (12 hetente).
Kezelőorvosa vérvizsgálatokat fog végeztetni, hogy megállapítsa a kezelés hatásosságát.
Nőknél, a méh nyálkahártyájának szabálytalan elhelyezkedése (endometriózis) esetén
Három havonta 1 injekció.
A kezelés legalább 3 hónapig, legfeljebb 6 hónapig (2 injekció) tart. A kezelést a menstruációs ciklus első öt napjában kell elkezdeni.
Alkalmazása gyermekeknél korai pubertas kezelésére
Az adagot a testsúlynak megfelelően kell kiszámolni.
20 kilogramm feletti testsúlyú gyermekeknek: három havonta 1 db izomba adott (intramuszkuláris) injekció.
Kezelőorvosa fogja eldönteni, hogy a kezelést mikor kell leállítani (lányoknál általában 12-13, fiúknál 13-14 éves kor körül)..
A kezelés időtartama:
A kezelés időtartamát minden esetben egyénileg kell meghatározni.
Kérjük, minden esetben kövesse pontosan kezelőorvosa utasításait. Ne hagyja abba a kezelést anélkül, hogy azt megbeszélte volna kezelőorvosával.
Ha az előírtnál több Diphereline SR 11,25 mg injekciót alkalmaztak:
Túladagolás eddig nem ismert. Minden esetben értesítse a kezelőorvost.
Ha elfelejtetté alkalmazni Önnél a Diphereline SR 11,25 mg injekciót:
Nem alkalmazható kétszeres adag a kihagyott adag pótlására. Minden esetben értesítse a kezelőorvost.
Ha a Diphereline SR 11,25 mg injekció hatását túl erősnek vagy túl gyengének érzi, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ritkán súlyos allergiás reakciók léphetnek fel. Azonnal forduljon orvoshoz, ha nyelési vagy légzési problémák, ajkak, arc, torok vagy nyelv megduzzadása, vagy kiütések léptek fel. Ezek súlyos allergiás reakciók vagy angioödéma tünetei lehetnek, amelyek ritkán (1000 betegből legfeljebb 1 esetben) fordulnak elő.
Egyéb előforduló mellékhatások:
A gyógyszer hosszú idejű alkalmazása felnőtteknél a csontállomány csökkenéséhez vezethet.
Ha Önnek agyalapi mirigy megnagyobbodása (jóindulatú daganat) van, de erről nem tudott, ezt felfedezhetik a Diphereline SR 11,25 mg injekciós kezelés alatt; ennek tünetei a hirtelen fejfájás, látászavarok és a szemizmok bénulása lehet.
A Diphereline SR 11,25 mg injekciós, mint más GnRH-analóggal történt kezelés során is, a fehérvérsejtszám emelkedése léphet fel.
Mellékhatások férfi betegeknél:
Mint minden egyéb GnRH hatású kezelés vagy sebészi kasztráció után, a triptorelin-kezeléskor megfigyelt leggyakoribb mellékhatások a várható farmakológiai hatással függenek össze. Ezek a hatások többek között a hőhullámok és nemi vágy csökkenése. Az GnRH-analóg-kezelés alatt a vérben a limfociták (bizonyos fehérvérsejtek) számának emelkedését jelentették.
Az immunológiai és allergiás reakciók, valamint az injekció helyén fellépő reakciók kivételével valamennyi mellékhatás a tesztoszteronszint változásával függ össze.
Más triptorelin termékek szubkután beadása után nem gyakran nyomásérzékeny infiltrációk (beszűrődések) kialakulását jelentették az injekció beadásának helyén.
Nagyon gyakori mellékhatások: 10-ből több mint 1 beteget érinthetnek
- Hőhullámok
- Gyengeség
- Fokozott verítékezés
- Hátfájás
- Fonákérzés a lábakban
- Csökkent nemi vágy (libidó)
- Merevedési zavar (impotencia)
Gyakori mellékhatások:10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek
- Hányinger, szájszárazság
- Fájdalom, bevérzés, kivörösödés és duzzanat az injekció beadásakor, izom és csontfájdalmak, fádalom a karokban és lábakban, vizesedés (ödéma: folyadék visszatartás a test szöveteiben), kismedencei fájdalom
- Magas vérnyomás
- Túlérzékenységi (allergiás) reakció
- Testtömeg-növekedés
- Szédülés, fejfájás
- Nemi vágy (libidó) megszűnése
- Depresszió, hangulatváltozások
Nem gyakori mellékhatások: 100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek
- A vérlemezkék (trombociták) számának emelkedése
- Szívdobogásérzet
- Fülcsengés, szédülés, homályos látás
- Hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés, hányás
- Letargia, vizenyő a végtagokban, aluszékonyság, fájdalom, izommerevség
- Egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményei változhatnak (emelkedett májfunkciós értékek)
- Vérnyomás emelkedés
- Testtömegcsökkenés
- Étvágytalanság, fokozott étvágy, köszvény (súlyos fájdalom és duzzadás rendszerint a nagylábujjban), cukorbetegség (diabétesz), a vérzsírszint jelentős emelkedése
- Ízületi fájdalmak, izomgörcs, izomgyengeség, izomfájdalmak, duzzanat és érzékenység, csontfájdalom
- Bizsergés vagy zsibbadás
- Alvási nehézségek, ingerlékenység (irritabilitás)
- Az emlők megnagyobbodása férfiaknál, emlőfájdalom, a herék méretének csökkenése, herefájdalom
- Légzési nehézségek
- Pattanások (akné), hajhullás, bőrviszketés, bőrvörösség, bőrkiütés, csalánkiütés
- Éjszakai vizelés, vizeletürítési nehézségek
- Orrvérzés
Ritka mellékhatások: 1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek
- A bőr vöröses, lilás elszíneződése
- Szokatlan érzet a szemben, látászavarok,
- Hasi teltségérzés, gyomor-bél gázképződés, az ízérzékelés zavara
- Mellkasi fájdalom
- Állási nehézség
- Influenzaszerű tünetek, láz
- Orr/torokgyulladás
- egy enzim (alkalikus foszfatáz) megemelkedése a vérben
- Ízületi merevség, ízületi duzzanat, mozgásszervi merevség, csontízületi gyulladás (oszteoartritisz)
- Feledékenység
- Zavartság, csökkent aktivitás, emelkedett kedélyállapot
- Légszomj, mely vízszintes fekvéskor kifejezett
- Hólyagok a bőrön
- Alacsony vérnyomás
Gyakoriságuk nem ismert: (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- EKG változások (a QT-szakasz megnyúlása),
- általános rossz közérzet (diszkomfort),
- szorongás (anxietás),
- vizelet-visszatartási képtelenség (inkontinencia).
Mellékhatások nőbetegeknél:
A várható mellékhatások többsége a hormonszint (ösztrogén) változásával függenek össze.
Ezek a nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthetnek) mellékhatások: gyengeség, fejfájás, csökkent nemi vágy, hullámzó kedélyállapot, alvási nehézségek, emlőrendellenességek, petefészek túlműködési tünetegyüttes (ovárium hiperstimulációs szindróma), petefészek-megnagyobbodás, fájdalmas közösülés, fájdalmas havi vérzés, genitális vérzés, medence fájdalom, hüvelyszárazság, fokozott izzadás, pattanások (akné), olajos bőr és hőhullámok.
Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek), amelyek felléphetnek: emlőfájdalom, izomgörcsök, ízületi fájdalom, testtömeg-növekedés, hányinger, depresszió, idegesség, hasi fájdalom vagy diszkomfort, fájdalom, véraláfutás, bőrpír és duzzanat az injekció beadási helyén, duzzanat és érzékenység, allergiás reakció, fájdalom a karokban és a lábakban, vizenyő a karokban és a lábakban, szédülés.
Egyéb előforduló nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek) mellékhatások: szívdobogásérzés, forgó jellegű szédülés, szemszárazság, homályos látás, puffadás, hányás, szájszárazság, felfúvódás, szájfekély, testtömegcsökkenés, az étvágy csökkenése, vízvisszatartás, hátfájás, izomfájdalom, megváltozott ízérzés, érzéketlenség, átmeneti eszméletvesztés, emlékezetkiesés, a koncentráció hiánya, bizsergés vagy zsibbadás, akaratlan izommozgás, hangulatváltozás, szorongás, zavartság, depresszió, tájékozódási zavar, vérzés közösülés után, hólyagsérv, szabálytalan időszakokban bekövetkező vagy fájdalmas illetve erős havi vérzés (menstruáció), kis ciszták (folyadékkal teli hólyagok) kialakulása a petefészekben, amelyek fájdalmat okozhatnak, hüvelyi folyás, nehézlégzés, orrvérzés, hajhullás, száraz bőr, túlzott szőrnövekedés, törékeny körmök, viszketés, bőrkiütés.
A forgalomba hozatalt követően az alábbi mellékhatásokról is beszámoltak (gyakoriságuk a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg): rossz közérzet, magas vérnyomás, anafilaxiás reakciók (súlyos allergiás reakció okozta nehézlégzés vagy szédülés), hasmenés, néhány laboratóriumi vizsgálati érték változása (beleértve a májfunkciós értékek emelkedését is), láz, izomgyengeség, zavartság, a menstruációs ciklusok kimaradása, csalánkiütés, a bőr alatti szövetek vagy a nyálkahártya nagy területének duzzanata, látás zavarok.
A gonadotropinokkal kombinált meddőség elleni kezelés a petefészkek méretének növekedését vagy petefészek-túlműködést okozhat, mely medence és/vagy hasi fájdalmakat vagy légszomjat okozhat. Ha ezek fellépnek a lehető leghamarabb tájékoztassa kezelőorvosát.
Az endometriózis kezelésekor, a kezelés kezdetén felerősödhetnek a kezelést indokló panaszok (kismedencei fájdalom, a havi vérzés rendellenességei, ún. diszmenorrea), de ennek egy-két hét alatt el kell múlnia. Ez még akkor is bekövetkezhet, ha a kezelés kedvező hatást fejt ki. Mindenesetre haladéktalanul értesítse orvosát, ha ilyen jelenséget észlel.
Mellékhatások gyermekeknél:
Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több mint 1 beteget érinthet): Lányoknál a kezelés első hónapjában hüvelyi eredetű vérzés léphet fel.
Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek): hasi fájdalom, fájdalom, véraláfutás, bőrpír és duzzanat az injekció beadási helyén, fejfájás, hőhullámok, testtömeg-növekedés, pattanások (akne), túlérzékenységi reakciók.
Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek): homályos látás, hányás, székrekedés, hányinger, általános rossz közérzet, túlsúlyosság, nyaki fájdalom, hangulatváltozások, emlő fájdalom, orrvérzés, viszketés, kiütés vagy csalánkiütés a bőrön.
A forgalomba hozatalt követően az alábbi mellékhatásokról is beszámoltak (gyakoriságuk a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg): magas vérnyomás, látás zavarok, anafilaxiás reakciók (súlyos allergiás reakció okozta nehézlégzés vagy szédülés) felnőtt férfiakon és nőkön észleltek, néhány laboratóriumi vizsgálati érték változása (beleértve a hormon szinteket is), a bőr alatti szövetek vagy a nyálkahártya nagy területének duzzanata (angioneurotikus ödéma), izomfájdalmak, hangulati zavarok, depresszió, idegesség.
A mellékhatások jelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Diphereline SR 11,25 mg injekciót tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Az oldat elkészítés után azonnal felhasználandó.
A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ne alkalmazza a készítményt, ha a csomagoláson bármilyen rongálódást észlel. Értesítse erről gyógyszerészét.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Diphereline SR 11,25 mg injekció?
- A készítmény hatóanyaga: 15,0 mg triptorelin (triptorelin-pamoát formájában) port tartalmazó injekciós üvegenként.
Az injekciós üveg rámérést tartalmaz a hatóanyagból annak érdekében, hogy a minimális hatásos mennyiség bejusson a beteg szervezetébe.
- Egyéb összetevők:
Port tartalmazó injekciós üveg: poliszorbát 80, karmellóz-nátrium, mannit, kopolimer (D,L laktid-koglikolid polimer), nitrogén.
Oldószerampulla: mannit, injekcióhoz való víz.
Milyen a Diphereline SR 11,25 mg injekció külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Küllem:
Por: halványsárga, steril, liofilizált por.
Oldószer: átlátszó, színtelen, steril vizes oldat.
Csomagolás:
Port tartalmazó injekciós üveg: halványzöld, PP, lepattintható védőlappal, rollnizott alumíniumkupakkal és brómbutil gumidugóval lezárt, átlátszó halványbarna injekciós üveg.
Oldószerampulla: átlátszó, színtelen üvegampulla.
Steril buborékcsomagolás, amely tartalmaz egy steril, egyszerhasználatos műanyag (PP) fecskendőt, és két steril egyszerhasználatos tűt.
1 buborékcsomagolás + 1 port tartalmazó injekciós üveg + 1 oldószer ampulla dobozban.

Kategóriák

Az adatokat a PHARMINDEX gyógyszer-információs adatbázis szolgáltatja
Ⓒ Vidal Next kft. 2021.